ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφή σύμβασης για κατασκευή Δημοτικού Σχολείου στα Καλά Νερά

υπογραφή-σύμβασης-για-κατασκευή-δημο-722581

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, προϋπολογισμού 2,2 εκατ., καθώς υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής του.

«Πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης, με στόχο να παραδοθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, το οποίο θα καλύπτει τόσο τις τωρινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας στην περιοχή.

Η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς το υπάρχον είχε κριθεί ακατάλληλο και μέσω του ΕΣΠΑ το αίτημα αυτό σήμερα υλοποιείται», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Ειδικότερα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με Φορέα Υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και Κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το νέο Δημοτικό Σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί στην Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντός οικοπέδου εμβαδού περίπου 2,6 στρ., που πρόσφατα αποκτήθηκε από τον πρώην Δήμο Μηλεών.

Το κτίριο που θα ανεγερθεί θα αποτελείται από τρεις (3) όγκους σε σχήμα Γ και το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος θα φτάσει τα 1.300 τ.μ. Θα κατασκευαστούν 6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο γραφείο δ/σης, γραφείο δασκάλων, ιατρείο, αναρρωτήριο, βοηθητικοί χώροι (WC – WC AMEA – λεβητοστάσιο – αποθήκη, γενικό αρχείο, χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας κλπ).

Το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών είναι 6/θέσιο, λειτουργεί με 6 τμήματα και τμήμα ολοημέρου, έχει πάνω από 70 μαθητές, με τάσεις αύξησης του μαθητικού δυναμικού, δεδομένου ότι η Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή. Το υπάρχον κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας, αλλά και λόγω έλλειψης των αναγκαίων χώρων για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών.

Οι τάξεις του λειτουργούν σε ακατάλληλες μισθωμένες αίθουσες. Με την κατασκευή του νέου κτιρίου οι μαθητές θα φοιτούν σε σύγχρονο κτίριο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους των πρόσφατων θεσμικών ρυθμίσεων.

Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό είναι 1.031.919,46 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράει η υπογραφή σύμβασης του έργου, για την έναρξη υλοποίησής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου