ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Και οι τρεις
στην κηδεία
Στην κηδεία του Μακαριστού Χριστόδουλου θα βρεθούν μεθαύριο ο Νομάρχης και οι δύο Δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας. Μέχρι χθες το απόγευμα το μόνο που δεν γνωρίζαμε είναι ο τρόπος μετάβασής τους.
Α.Τ.

Οι συντελεστές
δόμησης
Αυτή η ιστορία με την αναβολή της συζήτησης για τη μείωση των συντελεστών δόμησης στη Νέα Ιωνία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις ανάγκες κάτω από τις οποίες επιβλήθηκε η απόφαση, από τη στιγμή που είχε προηγηθεί ένας εξαμηνιαίος κύκλος συζητήσεων…
Α.Τ.

Τον τίμησαν…
Το ήθος, η προσφορά του στην πόλη και η επιστημονική του επάρκεια, ήταν τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης της προχθεσινής κοπής πίτας του Συλλόγου βράβευσε το Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Δημ. Παντελή.
Α.Τ.

Ναι μεν,
αλλά…
Οι συνενώσεις θα ξεκινήσουν πρώτα από τις Περιφέρειες και τις Νομαρχίες και έπειτα θα ακολουθήσει η συζήτηση για τον Καποδίστρια Νο 2, που αφορά στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης.
Αυτό επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος σε ενημερωτική σύσκεψη που είχε την Κυριακή στα γραφεία της ΝΟΔΕ με γαλάζιους δημάρχους του Νομού, παρουσία και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα.
Οι περισσότεροι από τους γαλάζιους εμμέσως πλην σαφώς τόνισαν ότι δεν χρειάζονται βιασύνες, ώστε να υπάρξει η ενδεδειγμένη συναίνεση… Έφεραν ως παράδειγμα μάλιστα τις “μάχες χαρακωμάτων” που εξελίχθηκαν στην εφαρμογή του νομοσχεδίου επί ΠΑΣΟΚ για τον Καποδίστρια Νο 1 για να στηρίξουν την εκτίμησή τους ότι όλα θα πρέπει να κυλήσουν ομαλά. Γενικότερη εκτίμηση πάντως είναι ότι η Κυβέρνηση μπορεί να μιλάει για 2010, όμως το πιθανότερο να εφαρμοστεί ο Καποδίστριας 2 είναι μετά το 2014. Άλλωστε ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το πλαίσιο των οικονομικών κινήτρων που καίει τους ΟΤΑ.
Β.Κ

Το ζητούμενο
Χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Φώτης Κουβέλης βρέθηκε προχθές στο Βόλο και μάλιστα παρέστη στην συνέλευση της πολιτικής κίνησης του ΣΥΝ. Γνωστός με τους περισσότερους ο υποψήφιος πρόεδρος του Συνασπισμού είχε την ευκαιρία να έχει και την προσωπική επαφή που επιζητούσε, πέρα από την ανταλλαγή πολιτικών απόψεων επί των θεμάτων που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα.
“Εκτός από την εκλογή της ηγεσίας, η ψήφιση των πολιτικών θέσεων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο ΣΥΝ βρίσκεται μπροστά σε εξελίξεις σε μια θετική στιγμή και το ζητούμενο είναι να μπορέσει στη βάση των αποφάσεων που θα ληφθούν στο συνέδριο να διευρύνει τους πολιτικούς δεσμούς του με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό” επισήμανε ο κ. Κουβέλης μεταξύ άλλων και έδωσε το στίγμα του…
Β.Κ

Κάλπη
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΣΥΝ ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ. Η κάλπη στο Βόλο είναι ανοιχτή από το απόγευμα ενώ γύρω στις 10 το βράδυ θα έχουν αναδειχθεί οι αντιπρόσωποι. Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το σύνολο των ψηφισάντων, με τους περισσότερους να εκτιμούν ότι θα εκλεγούν τουλάχιστον 8 αντιπρόσωποι.
Β.Κ

Καλή εβδομάδα…
Αυτή τη μέρα που τους ξημέρωσε χθες στη Νομαρχία θα τη θυμούνται για πολύ… Δεν ξέρανε κατά πού να κάνουν, με όλα αυτά που συνέβησαν. Από νωρίς το πρωί νομάρχης και αντινομάρχες έτρεχαν.
Β.Σ.

Αναβολή
Η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για αύριο αναβάλλεται λόγω του πένθους για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.
Β.Σ.

Ανάβουν φωτιές
Είναι δυνατόν με ανέμους εντάσεως πάνω από 10 μποφόρ κάποιοι αναίσθητοι να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο; Κι όμως είναι, γιατί είμαστε Ελληνάρες. Χθες τρία μέτωπα πυρκαγιάς ξέσπασαν σ΄ ολόκληρη τη Θεσσαλία και μάλιστα δύο από αυτές επεκτάθηκαν επικίνδυνα. Πιο συγκεκριμένα η Κουτσουπιά της Λάρισας και τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου χθες έζησαν τον πύρινο εφιάλτη στην καρδιά του χειμώνα. Έλεος, αδέρφια, υπάρχουν και τζάκια.
Χ.Μ

Αμεση επέμβαση
Ο χθεσινός λυσσασμένος άνεμος ξερίζωσε πολλά δέντρα και έσπασε μεγάλα κλαδιά δέντρων στην Αγριά. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγριάς κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Ζάχος έδρασαν άμεσα, γιατί κάποια στιγμή η κατάσταση έγινε επικίνδυνη. Το συνεργείο της Αγριάς έσπευσε να συνδράμει και στο γειτονικό Δήμο Αρτέμιδος, όπου συνέβησαν ανάλογα περιστατικά. Μας πήρε και μας σήκωσε δηλαδή.
Χ.Μ

Χίλια μπράβο
στους Αλμυριώτες
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των πολιτών του Αλμυρού στο χθεσινό συλλαλητήριο. Χιλιάδες πολίτες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ΔΕΗ. Ήταν μια ηχηρή απάντηση. Πιστεύουμε ότι οι ιθύνοντες της ΔΕΗ στο εξής θα σκεφτούν πολύ την υλοποίηση των σχεδίων τους. Για να λέμε και την αλήθεια, ένα τέτοιο ογκώδες συλλαλητήριο δεν έχουμε δει ούτε στο Βόλο τα τελευταία χρόνια.
Χ.Μ

Αυτός το χαβά του
Πάντως ο Διοικητής της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος δεν δείχνει να κάμπτεται από τις αντιδράσεις των πολιτών της Μαγνησίας για το εργοστάσιο λιθάνθρακα. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή επικοινωνία του διοικητή με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα, ο οποίος του τηλεφώνησε για να του γνωστοποιήσει την τεράστια αντίδραση των πολιτών του Αλμυρού. Η απάντηση του Διοικητή της ΔΕΗ ήταν ότι αυτές οι κινητοποιήσεις εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα!!! Το μυαλό του και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος…
Χ.Μ

Ευχαριστίες
Τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο ευχαρίστησε χθες ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστατευτικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Ζαβός, για την παρουσία του στο 4ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση.
Ο κ. Ζαβός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι ο συντοπίτης μας Υφυπουργός έχει οριστεί Πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής διοργάνωσης του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου