Μεταφέρεται η παράσταση της “Κοππέλια”

Τελευταία ενημέρωση: 2008-01-29, 00:00:00
Μεταφέρεται για την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου η παράσταση «Κοππέλια» της Κάρμεν Ρουγγέρη από τις Αθηναϊκές Μαριονέττες. Συμμετέχοντας στο τετραήμερο εθνικό πένθος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, αποφάσισαν να αναβάλλουν την παιδική παράσταση «Κοππέλια» για την επόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Προγραμματίζονται τρεις παραστάσεις, μία πρωινή στις 10.30, μία απογευματινή στις 15.30 μ.μ., και μία βραδινή στις 20.00 μ.μ. Η παράσταση πραγματοποιείται σε κείμενο – σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνας Κουλουμπή,
μουσική διασκευή – σύνθεση: Γιάννη Μακρίδη, στίχους τραγουδιών: Ανδρέα Κουλουμπή, χορογραφίες: Πέτρου Γάλλια, κατασκευή Σκηνικού: Φρέντυ Γκίζα, φωτογραφίες: Σπύρου Τσακίρη.
Το σκηνικό της παράστασης είναι ένα ολόκληρο χωριό. Πανέμορφα μικρά σπιτάκια, ίδια κουκλόσπιτα. Μια μεγάλη πλατεία, η εκκλησία, κάποια μαγαζάκια και ένα μεγάλο ρολόι. Σ’ αυτό το πανέμορφο χωριουδάκι λοιπόν, ζει ένας παράξενος γέρος που τον λένε Κοππέλιο. Μένει μόνος του σ’ ένα μεγάλο σπίτι και δεν ανοίγει ποτέ το παράθυρο του στο φως. Όλοι τον φοβούνται. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι…τι δουλειά κάνει. Αυτή τη χρονιά ο Δήμαρχος κάνει μια δωρεά. Χαρίζει μια μεγάλη καμπάνα στην εκκλησία και διαλαλεί ότι στα εγκαίνια της καμπάνας θα γίνει μια μεγάλη γαμήλια τελετή με πολλά δώρα και τον ίδιο κουμπάρο. Τα παράθυρα του χωριού ανοίγουν, ο κόσμος στέκεται ν΄ ακούσει την είδηση. Ακόμα και το παράθυρο του γέρο -Κοππέλιο για πρώτη φορά φωτίζετε. Τότε… μια όμορφη κοπέλα παρουσιάζεται. Μια κοπέλα που μοιάζει πολύ στην Σουανίλντα, ένα κορίτσι του χωριού. Όλοι τρομάζουν. Νομίζουν ότι ο Κοππέλιο την απήγαγε. Καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα την ελευθερώσουν. Ξαφνικά όμως, συμβαίνουν εντυπωσιακά απρόοπτα που δημιουργούν απρόβλεπτες ανατροπές. Το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι 10€.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=