ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει έκθετος ο Νομάρχης

παραμένει-έκθετος-ο-νομάρχης-851206

Με δριμύτητα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας επανήλθε στο θέμα των προσλήψεων 42 συμβασιούχων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και με αφορμή το νέο πλαίσιο πολιτικών και διοικητικών κανόνων για την επιλογή προσώπων με συμβάσεις έργου, που ανακοίνωσε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, ο νομάρχης Μαγνησίας «αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το ατόπημά του κάτω από τη γενική κατακραυγή και τις αποκαλύψεις συντρόφων του για ανίερες συμμαχίες και παζαρέματα».
Ωστόσο για τον βουλευτή Μαγνησίας, ο οποίος με ερώτησή του στη Βουλή είχε ανοίξει το θέμα των προσλήψεων συμβασιούχων στη ΝΑΜ, ο κ. Παπατόλιας «παραμένει έκθετος στην κοινή γνώμη για τις μεθοδεύσεις του, αλλά και για την ανάρμοστη επίθεση προς έναν κοινοβουλευτικό, που με αίσθημα ευθύνης έκανε το καθήκον του».
Μετά από ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση του νομάρχη Μαγνησίας για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε για τις 42 προσλήψεις στη Νομαρχία, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε:
«Αφού ο Νομάρχης εξάντλησε την μήνη του σε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, καταγγελίες ανυπόστατες, επιβεβαίωσε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη των 42 ατόμων από τη Ν.Α.Μ. υπήρξε αδιαφανής και διαβλητή.
Τώρα ανακάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «πρέπει να τηρούνται κανόνες δεοντολογίας».
Συγκεκριμένα πρέπει: οι διευθύνσεις της Ν.Α.Μ. να συντάσσουν πίνακες για τις ανάγκες τους σε προσωπικό, η Διεύθυνση Διοικητικού να δημοσιεύει στον τοπικό Τύπο τις προκηρύξεις, η επιλογή να γίνεται από Διαπαραταξιακή Επιτροπή βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
Να ακολουθούνται δηλαδή διαδικασίες, τις οποίες πλήρως και προκλητικά ο ίδιος είχε αγνοήσει για τις 42 προσλήψεις.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου