ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας για εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

αγώνας-για-εξάλειψη-της-πολιομυελίτι-722975

Αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Βόλου και του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ» θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21.15 στην Φίλια Γη. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Βασίλης Μακρής και ο προδιοικητής 2012 – 13 Βασίλης Μυλωνάς. Τα έσοδα θα διατεθούν για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας.

Ο αγώνας κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το 1979 όταν οι Ροταριανοί Όμιλοι αναλαμβάνουν να αγοράσουν και να βοηθήσουν στην διανομή των εμβολίων πολιομυελίτιδας σε πάνω από 6 εκατομμύρια παιδιά στις Φιλιππίνες. Το 1985 το Rotary International εγκαινιάζει το Polio Plus, τον πρώτο και μεγαλύτερο διεθνώς συντονισμένο ιδιωτικό τομέα, που στηρίζει τη δημόσια υγεία, με μια αρχική δέσμευση των 120 εκατ. δολαρίων Η.Π.Α.

Το 1988, οι Ροταριανοί συγκέντρωσαν 247 εκατομμύρια για το PolioPlus, περισσότερο από το διπλάσιο των 120 εκατ. δολαρίων που είχαν ως στόχο. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας περνά ένα ψήφισμα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, τη σύσταση και την έναρξη της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας. Σε περισσότερες από 125 χώρες ενδημεί η πολιομυελίτιδα.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται στην πορεία των χρόνων και το 2012 το Ρόταρυ υποδέχεται διασημότητες και άλλες σημαντικές προσωπικότητες σε μια νέα εκστρατεία και πρεσβευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κοινού το οποίο ονομάζεται «Τόσο κοντά» στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Η προσφορά του Ρόταρυ για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Ο αγώνας για τον τερματισμό της πολυομυελίτιδας οδηγείται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, ενώ όπως τονίζουν οι επικεφαλής του Ρόταρυ «οι περιπτώσεις πολιομυελίτιδας έχουν μειωθεί ραγδαία από το 1985, αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν φέρουμε εις πέρας τον αγώνα τώρα, περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών μπορεί να παραλύσουν από την πολιομυελίτιδα στα επόμενα 40 χρόνια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου