ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η έξοδος των Παλαιστινίων

συνεχίζεται-η-έξοδος-των-παλαιστινίω-851206

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζουν να διασχίζουν για τέταρτη συνεχή ημέρα τα σύνορα με την Αίγυπτο για να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπίσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Για πρώτη φορά εκατοντάδες αυτοκίνητα εισήλθαν τη νύκτα και νωρίς το πρωί στο αιγυπτιακό έδαφος.
Χθες οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο στα σύνορα κλείνοντας ένα τμήμα τους, αλλά μέλη της Χαμάς άνοιξαν και πάλι με εκσκαφείς τα περάσματα στον συνοριακό φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο.
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας, που είναι αποκλεισμένη από τις 17 Ιανουαρίου, εισρέουν στην Αίγυπτο, στο αιγυπτιακό τμήμα της Ράφα και στην κοντινή πόλη Ελ -Αρις για να προμηθευτούν τρόφιμα, βενζίνη και τσιγάρα.
Ένοπλοι ανατίναξαν την Τετάρτη τμήμα του συνοριακού φράκτη στο πέρασμα της Ράφα, το οποίο είχε παραμείνει κλειστό από τον Ιούνιο 2006.

Το Ισραήλ
Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε χθες στους πολίτες την πρόσβαση στη συνοριακή ζώνη με την Αίγυπτο για να εμποδίσει τυχόν επιθέσεις από Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας που έχουν περάσει στο αιγυπτιακό έδαφος.
Στην ανακοίνωση του στρατού διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε τουριστικές τοποθεσίες και εκδρομικά μονοπάτια που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της μεθορίου, ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής.
Χθες οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την κίνηση των οχημάτων στην κύρια οδική αρτηρία κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο.
Η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία συμβούλευσε επίσης τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χερσόνησο του Σινά, για τον φόβο πιθανών απαγωγών από μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου