ΤΟΠΙΚΑ

Στο κόκκινο για μία …λευκή επιταγή

στο-κόκκινο-για-μία-λευκή-επιταγή-723195

Mία λευκή επιταγή, με υπογραφή του Προέδρου του Επιμελητηρίου και με οπισθόγραφηση της Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου κ. Θέκλας Καμμένου , άναψε φωτιές χθες στο Επιμελητήριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ.

Το θέμα αποκαλύφθηκε από την οικονομική επόπτη του Δ.Σ κ. Ευδοξία Καπούλα , η οποία κλήθηκε να υπογράψει οικονομικά εντάλματα και με έκπληξη διαπίστωσε, όπως είπε η ίδια, ότι στην επιταγή, εκτός από το γεγονός ότι δεν αναγράφονταν ποσό , δεν συνοδεύονταν και από το σχετικό ένταλμα. Η Οικονομική Επόπτης αρνήθηκε να υπογράψει την επιταγή , η οποία όπως της διαμηνύθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία , έγινε μετά από εντολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Τέλη Μπασδάνη. Καμία επιταγή δεν μπορεί να υπογραφεί και να πληρωθεί αν προηγουμένως δεν έχει κοπεί το σχετικό ένταλμα, συμπλήρωσε ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ Βούκουτος με τους κ.κ. Πλαστάρα και Αθανασό να κάνουν λόγο για «πράματα και θάματα»…

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Καπούλα το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου που αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου με το ποσό των 169.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος απείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τέλης Μπασδάνης ο οποίος αποχώρησε , όπως και οι διοικητικοί σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Δοδούδη και Βασίλης Ζαχείλας με το σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η επανασυζήτηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Προς επίρρωση της άποψης του ο κ. Μπασδάνης διένειμε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που ρωτήθηκε για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιχορήγηση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου. « Ουχί νομίμως συζητείται το θέμα αυτό περί διερεύνησης της νομιμότητας της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου περί επιχορήγησης της αστικής εταιρείας , το οποίο θέμα αποτελεί ήδη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή εκτελεστή διοικητική πράξη», σημείωνε μεταξύ άλλων ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΕ, κάτι που έδωσε λαβή στον κ. Μπασδάνη να μη δεχθεί επανασυζήτηση του θέματος . Ο συνάδελφος απάντησε σε ψευδές ερώτημα απεφάνθη από την πλευρά του ο δικηγόρος του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαποστόλου που επέμενε ότι το θέμα έπρεπε να συζητηθεί , καθώς ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης. Κάτι που έγινε μετά από επιμονή των περισσότερων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ.Λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου