ΤΟΠΙΚΑ

Διπλασιάστηκαν τα αδέσποτα

διπλασιάστηκαν-τα-αδέσποτα-723205

Απειλές για εξόντωση αδέσποτων με φόλες, δέχθηκαν προχθές τα μέλη Φιλοζωικής Ομάδας του Βόλου, από κατοίκους της Πορταριάς και του Άγιου Ονούφριου, καθώς και στις δύο περιοχές παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα αγέλες αδέσποτων σκύλων.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» μετά τις καταγγελίες, ήρθαν σε επικοινωνία με την αστυνομία ενημερώνοντας για τις απειλές που δέχτηκαν. Η γραμματέας του συλλόγου κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει: «Δεχτήκαμε πάνω από δέκα ανώνυμα τηλεφωνήματα, με τα οποία μας προειδοποιούσαν ότι εάν δεν πάμε να μαζέψουμε τα αδέσποτα θα τα εξοντώσουν με φόλες. Εμείς ήρθαμε σε επαφή με την αστυνομία και μας διαβεβαίωσαν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι προκειμένου να τιμωρηθούν, όπως ορίζει ο νόμος».

Οπως τονίζει η ίδια, ο σύλλογος δε διαθέτει χώρο προκειμένου να συγκεντρώνονται τα αδέσποτα, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της φιλοζωικής «Μακάρι να είχαμε χώρο για όλα τα αδέσποτα. Ο Δήμος Βόλου πρέπει να φροντίσει για κάτι τέτοιο».

Δραματική αύξηση στα αδέσποτα

Στο μεταξύ η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» κ. Τσιρογιάννη αναφέρει ότι αύξησηκατά 15% τουλάχιστον παρουσιάζει η εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων, σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου.

Οι εγκαταλείψεις ζώων στους δρόμους του Βόλου αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ελλείψει πόρων έχουν «παγώσει» τα όποια προγράμματα περισυλλογής και στείρωσης αδέσποτων από το Δήμο.

Οπως δήλωσε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Τσιρογιάννη: «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο»ν για να προσθέσει πως: «ό,τι προσπάθεια είχε γίνει στο παρελθόν για αλλαγή νοοτροπίας και ανάληψη ευθύνης από την πολιτεία, έχει σχεδόν εξανεμιστεί. Δυστυχώς θύματα της οικονομικής κρίσης δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα παρατημένα αδέσποτα ζώα», καταλήγει η ίδια.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου