ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

*Στη σοφίτα του Κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών και Βασάνη) λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής της Ερης Σκυργιάννη με θέμα «Το αόρατο Δίκτυο» που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, video art, και εγκαταστάσεις. Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιανουαρίου 2008. Ώρες λειτουργίας:10 – 1 π.μ. & 6 – 9 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

* «Εσωτερικά τοπία – πρόσωπα και θέματα καθημερινά», από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα παρουσιάζονται στον 3ο όροφο του Ντε Κίρικο.
* Στον 4ο όροφο λειτουργεί καθημερινά από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, (η τρίτη κατά σειρά θεματική ενότητα), με «Έργα Χαρακτικής», χάρτες, γκραβούρες και έργα νεοελλήνων χαρακτών. Περίπου 80 έργα, δείχνοντας ολόκληρο το φάσμα των διαφορετικών τύπων της χαρακτικής τέχνης. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.Σάββατο 10.00 – 13.00.

* Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την περιοδική έκθεση «Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008.

Ομιλίες
• Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενωσης
αύριο Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Ο π. Νικόλαος Νασιώκας θα εισηγηθεί το θέμα “Οι Τρεις Ιεράρχαι-Πρότυπα και για την εποχή μας”.

* Ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχες» διοργανώνει για την ιερή μνήμη των προστατών Αγίων του τις εξής εόρτιες εκδηλώσεις: Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 5.00 μ.μ τέλεση Μεγάλη Εσπερινού με αρτοκλασία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου.
Την αγιώνυμη ημέρα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008 στις 7.00 μ.μ στην αίθουσα διαλέξεων της Λαϊκής βιβλιοθήκης του (Δημητριάδος 180 – Ογλ) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση κατά την οποία θα ομιλήσει ο καθηγητής της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Σπ. Κρουσταλλάκης με θέμα: «Η παιδαγωγική του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου». Κατά την εκδήλωση οι δόκιμοι Θεολόγοι και ιεράρχες Δημοσθένης Λέμας και Στυλιανός Τσιάκαλος θα ψάλουν εόρτιους εκκλησιαστικούς ύμνους.
Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Κοπές πίτας
• Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας θα κόψει την πίτα του την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Παρκ” και προσκαλεί μέλη και φίλους της Προσκοπικής κίνησης Μαγνησίας να παραστούν.

• Η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου ΛΕΚΟΒ θα κόψει την πίτα της σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο εστιατόριο “Βεγγέρα” στα παλιά Βόλου. Θα προηγηθεί έκθεση ιστορικών οχημάτων στην παραλία του Βόλου και συγκέντρωση μελών στην καφετέρια “REEF” στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6937289029.

* Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας ο Πολιτιστικός Οργανισμός, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα Εκπαιδευτικά, παιδικά και ενηλίκων τμήματα, Ζωγραφικής – Κεραμικής και Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιήσουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2008. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

• Το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου θα κόψει την πίτα του την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

* Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2421025479, 58304 & 25468.

* Η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Ν. Μαγνησίας “Αγιος Νικόλαος” διοργανώνει κοπή πίτας και μουσική συνεστίαση σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο “Γιάνκα” στην παραλία Αλυκών.

* Σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυζίτσας θα κόψει την πίτα του στο εστιατόριο “Γιωργάρας” στη Βυζίτσα Πηλίου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική.
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 6 το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Κερασιάς.
* Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου θα κόψει την πίτα της αύριο Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο “Παρκ”. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη. Πληροφορίες στα γραφεία της Ε. Μ 28ης Οκτωβρίου 189 με Γαμβέτα τηλ 2421025489.

* Το ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στο κέντρο Σουΐπας Παλλάς. Κάρτες διατίθενται και στα δύο παραρτήματα του ΚΑΠΗ. Αναχωρήσεις πούλμαν από το Δημαρχείο και την Πλατεία Ελευθερίας από τις 7 το απόγευμα.

* Η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Ν. Μαγνησίας “Αγιος Νικόλαος” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κοπής της πίτας και μουσική συνεστίαση σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο “Γιάνκα” των Αλυκών. Κάρτες διατίθενται στο γραφείο της Ενωσης Κουταρέλια 12-2ος όροφος, από Δευτέρα έως Πέμπτη 9-12 κάθε πρωί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421021102.

* Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου το ΚΑΠΗ Δήμου Νέας Ιωνίας θα κόψει την πίτα του στο κέντρο “Μέγαρο” στις 7.30 μ.μ. Για τη μεταφορά θα ναυλωθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και από το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης στις 6.30 μ.μ. και από τις Γλαφυρές στις 7.30 μ.μ. Κάρτες για την εκδήλωση (10 ευρώ για μέλη και 18 ευρώ για μη μέλη) θα διατίθενται σε όλα τα ΚΑΠΗ από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου τις πρωινές ώρες.

• Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση κοπής πίτας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ώρα 10 το πρωί στο Ξενοδοχείο “Ξενία” Βόλου, Πλαστήρα 1 πλησίον Αναύρου.

• Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ στο ξενοδοχείο “Παρκ” την θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση απόδοση τιμής σε γυναίκες της πόλης και της περιφέρειας για την εθελοντική-κοινωνική τους προσφορά. Φέτος θα τιμηθεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ. Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων.
* Οι “Φίλοι του Νοσοκομείου” θα κόψουν την πίτα τους την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ στο ξενοδοχείο “Παρκ”. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421024655 και 20402. Προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο του “Παρκ”.

Εκδρομές
• Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 3 Φεβρουαρίου Δυτικό Πήλιο πεζοπορική Αγριά-Αγιος Λαυρέντιος-Αγριά. Κυριακή 10 Φεβρουαρίου Μετέωρα πεζοπορική Καστράκι-Ιερές Μονές-Καλαμπάκα.
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ώρα 8 μ.μ στο γραφείο του Ομίλου παρουσίαση σε βίντεο-οθόνη της εξόρμησης του Ομίλου στην Κάτω Ιταλία-Καλαβρία. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18) τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου