ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εξαγριωμένοι
Γενικός ξεσηκωμός προβλέπεται για αύριο στον Αλμυρό. Η κατάσταση ήταν που ήταν οξυμμένη μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τη ΔΕΗ να σχεδιάζει την εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα. Τώρα, μετά τις νεότερες πληροφορίες ότι το Δ.Σ. της Επιχείρησης το εισαγάγει ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Τρίτης, η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο». Είναι και ότι οι φορείς της Μαγνησίας, στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν τι ακριβώς συμβαίνει, «έφαγαν πόρτα» από τη ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης. Στον Αλμυρό και στους γύρω δήμους αιρετοί συνεχίζουν και σήμερα την προσπάθεια ενημέρωσης κάθε κατοίκου για το μείζον θέμα, ενόψει του σημερινού μεγάλου συλλαλητηρίου.
Β.Σ.

Οι χημικές
παράμετροι
Η ΔΕΥΑΜΒ, κάθε φορά που προκύπτει θέμα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει στη δημοσιότητα μερικές μόνον από τις χημικές παραμέτρους (χλωριόντα, νάτριο, χρώμιο, αρσενικό κ.α.). Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2001 όμως προβλέπει ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφορούν συνολικά σε πενήντα χημικές παραμέτρους. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να μας δείξουν τα στοιχεία και τις μετρήσεις που έχουν να κάνουν για όλα τα στοιχεία;
Α.Τ.

Η διοικητική
μεταρρύθμιση
Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο θέμα της νέας διοικητικής μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δώσουν τον τόνο σε πολλές από τις τοπικές εξελίξεις και πρωτοβουλίες. Όσο παρατηρείται η εκκρεμότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά της Πολιτείας και πλησιάζουμε σιγά- σιγά προς το χρόνο των επόμενων δημοτικών εκλογών, τόσο θα βλέπουμε να αφυδατώνονται ή να ακυρώνονται επιλογές που πριν μερικούς μήνες τις θεωρούσαμε δεδομένες…
Α.Τ.

Από την ίδια
δεξαμενή
“Ψάχνονται” οι Παπανδρεϊκοί στη Μαγνησία. Τρεις υποψηφιότητες από την ίδια “δεξαμενή” για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος. Γιώργος Φώτης, Χρήστος Νικόπουλος και Δημήτρης Βασιλειάδης… που ενδιαφέρονται για το “θώκο” και όποιος αντέξει. Βέβαια μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες η “τράπουλα” μπορεί να ανοίξει περισσότερο και να βγούνε τίποτα άσοι.. αν και γενικότερα το ενδιαφέρον για τα όργανα μέχρι στιγμής κρίνεται υποτονικό.
Β.Κ

Δυσδιάστατη
Ούτε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να είχε μαζί της η Ροδούλα Ζήση, δεν θα μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται στην Αθήνα και στο Στρασβούργο. Χθεσινά δημοσιεύματα την ήθελαν να συμμετέχει σε συνάντηση βουλευτών που είναι στο κλίμα Βενιζέλου, με αποτέλεσμα η Ροδούλα, μαζί με τη Σοφία Γιαννακά που βρίσκονταν στο Στρασβούργο και επέστρεψαν χθες Σάββατο, με αντιπροσωπεία Βουλευτών να κάνουν το σταυρό τους για το ¨δυσδιάστατο” της γυναικείας υπόστασης. Είπαμε ρε παιδιά. Η Ροδούλα στήριξε τον κ. Βενιζέλο και δεν το κρύβει, όμως τσεκάρετε και τους παρόντες πριν καταγράψετε οτιδήποτε, γιατί άντε μετά να πιστέψει κανείς τα σενάρια που γράφονται και επί των οποίων μάλιστα ορισμένοι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Β.Κ

Σασπένς
Διότι, για να είμαστε δίκαιοι, όλος αυτός ο χαμός περί διαγραφών και περί διάσπασης μέχρι στιγμής βασίζεται κυρίως σε σενάρια, πληροφορίες και εκτιμήσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθεί ένας Όμιλος Προβληματισμού πανεπιστημιακών στον οποίο μάλιστα δεν θα συμμετέχουν βουλευτές και δη ο Βενιζέλος. Ά και ότι κάποιοι ντε και καλά θέλουν να εξωθήσουν τον πληθωρικό βουλευτή στην έξοδο. Και πάνω σε αυτό εξυφαίνονται τρομερά επιχειρήματα που διανθίζονται και με ανάλογο “σασπένς”. Θέλω να δω τι θα πούνε όσοι τα διαδίδουν, εάν το ΠΑΣΟΚ αποδειχτεί για μία ακόμη φορά επτάψυχο. Διότι μέχρι στιγμής δείχνει να είναι υπνωτισμένο. Πάει όπου οι άλλοι θέλουν…
Β.Κ

Κλίμα
συνεργασίας
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Παπαστεργίου και η πρόεδρος του ΔΟΥΚ Ντίνα Παπαστεφάνου οι δύο τυχεροί της πίτας που έκοψε χθες η Δημοκρατική Συνεργασία στο Δήμο Βόλου. Το κλίμα τόσο στη συνάντηση, όσο και στην κοπή της πίτας, ήταν πολύ ζεστό μεταξύ όλων των υποψηφίων του συνδυασμού. Αυτό που μάλιστα επισημάνθηκε είναι ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά, εάν και όλοι αναγνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο, στο οποίο όλοι δήλωσαν “εθελοντές” να στηρίξουν.

Ο κατάλληλος
άνθρωπος
Στη σελίδα 22 του σημερινού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ θα βρείτε άρθρο του Στέργιου Ματίκα για το λιθάνθρακα. Ο κ. Ματίκας έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δήμαρχος Αλμυρού αλλά και Νομάρχης Κοζάνης. Κατά συνέπεια είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να αρθρογραφήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Το ’χει δει το… έργο ο κ. Ματίκας. Πάντως αν ορισμένοι σκέφτονται να μετατρέψουν τον Αλμυρό σε Κοζάνη, θα τους κόψουμε το ρεύμα και τότε πραγματικά θα βρίσκονται στα… μαύρα μεσάνυχτα.
Χ.Μ

Δίκαιη διαμαρτυρία
Παλιός συνάδελφος δικαίως διαμαρτύρεται για τις υπηρεσίες ορισμένων ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιριών. Αφού έτσι είναι η εποχή μας και πλήθος πολιτών εξυπηρετείται από τις συγκεκριμένες εταιρίες, ο προγραμματισμός τους θα πρέπει να είναι καλύτερος. Πιο συγκεκριμένα, όταν αναζητούν κάποιον άνθρωπο στην περιφέρεια, ας μη βιάζονται να κολλήσουν το ειδοποιητήριο χωρίς να παραδώσουν το δέμα. Μια καλύτερη αναζήτηση, ένα τηλέφωνο, ακόμη και η ενόχληση ενός γειτονικού σπιτιού, προκειμένου να παραδοθεί το δέμα, θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αντί να κατεβαίνει ο πολίτης δεκάδες χιλιόμετρα στο Βόλο για να παραλάβει το δέμα. Άλλωστε γι’ αυτό προτιμώνται οι ιδιωτικές εταιρίες. Για την εξυπηρέτηση. Αν είναι να κάνουν οι πολίτες τους διανομείς από μόνοι τους, καλά είναι και τα ΕΛΤΑ.

Χ.Μ

Η αντιπαράθεση
για τα δέντρα
Σκληρή η ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών εναντίον του αντιδημάρχου Βαγγέλη Καπούλα, αλλά ακόμα σκληρότερη η απάντηση του αντιδημάρχου. Αν μη τι άλλο, ο κ. Καπούλας απέδειξε ότι για την πορεία του και για το έργο του διαθέτει επιχειρήματα και δεν είναι ευάλωτος, όπως ίσως ορισμένοι νομίζουν.
Ν.Τ

Σωστή απόφαση
Η απόφαση της αντινομάρχη Παιδείας Νατάσας Οικονόμου να κλείσουν αύριο τα σχολεία στην περιοχή Αλμυρού, προκειμένου να πάρουν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο για το λιθάνθρακα, είναι παραπάνω από σωστή. Πρόκειται για το περιβάλλον και για το μέλλον των ίδιων των παιδιών. Κατά συνέπεια δεν είναι χαμένα μαθήματα, αλλά κερδισμένη ζωή. Σωστή η απόφαση της Νατάσας.
Χ.Μ

Τα πρακτορεία
στοιχημάτων
Το ακούσαμε και αυτό. Τα πρακτορεία στοιχημάτων πλέον δέχονται πονταρίσματα για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Θα γίνει ή δεν θα γίνει; Το επόμενο στοίχημα μάλλον θα πρέπει να είναι πόσα κόμματα θα διασπαστούν στην Ελλάδα και σε πόσα κομμάτια το επόμενο εξάμηνο.
Χ.Μ

Μούγκα στη στρούγκα;
Κάηκε το πελεκούδι, ο κόσμος του Αλμυρού ετοιμάζεται να βγει αύριο στους δρόμους, οι φορείς τις Μαγνησίας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, τα σχολεία του Αλμυρού αύριο κλείνουν και οι μόνοι ανύπαρκτοι για το θέμα του λιθάνθρακα είναι οι κύριοι της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά από πότε ο κ. Μπατζιάκας και οι συν αυτώ ταυτίζονται με τους σχεδιασμούς των μεγαλοστελεχών της ΔΕΗ και με τα συμφέροντα του γερμανικού κολοσσού, ώστε να μην αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν έστω και τυπικά με μια ανακοίνωσή τους την ανησυχία τους; Κρίμα που η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή του Αλμυρού λαμβάνει ποσοστά της τάξεως του 55%! Αλλά ποιος πολιτικός κόθορνος θα συνεκτιμήσει τα συγκεκριμένα δεδομένα;
Χ.Μ.

Κρύα
Τι σου είναι αυτές οι πίτες. Πολλές φορές σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, όταν είναι να χαιρετίσεις ανθρώπους που πιθανόν δεν θέλεις. Πάντως ο Νομάρχης Μαγνησίας, έστω και με κρύα καρδιά, χαιρέτησε τόσο τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα, όσο και τον Εισαγγελέα Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, στην πίττα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
X.M.

Επαφές
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ήρθε σε επαφή με όλους του πρώην προέδρους και υποψήφιους προέδρους, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους για τις επερχόμενες εκλογές στις 25 Φεβρουαρίου; Μάλλον σχεδόν με όλους, γιατί με την ανθυποψηφία του στις προηγούμενες εκλογές κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν υπήρξε καμία επικοινωνία. Εχει σημασία; Μπορεί, αν σκεφτεί κανείς ότι ο «δάσκαλός» του, τον οποίο επικαλείται συχνά – πυκνά, Ιωάννης Χρυσοβελώνης, ήταν πατέρας της Μαρίνας.
X.M.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου