ΤΟΠΙΚΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ: Δις ισόβια στον 47χρονο παιδοκτόνο

τραγωδια-ν-αγχιαλου-δις-ισόβια-στον-47χ-851206

Δις ισόβια και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και 10 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας στον 47χρονο Μιχάλη Ψαρρό από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου του 2007 είχε σκοτώσει τον 6χρονο γιο του και την 74χρονη πεθερά του, ενώ είχε τραυματίσει τον άλλο του γιο, 8 χρόνων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ανήμπορης γυναίκας του, η οποία έπασχε από σοβαρή αρρώστια και η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες μέρες αργότερα. Ο ίδιος μετά την πράξη του είχε αυτοπυροβοληθεί στα πόδια.
Ο καταδικασθείς, που προσήλθε στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι λόγω του τραυματισμού του, στην απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να κάνει κακό σε κανέναν και πως επειδή είχε διακόψει τα φάρμακα υπέφερε από παραισθήσεις και πίστευε πως έφθανε η Δευτέρα Παρουσία, γι’ αυτό και θέλησε να εξαγνίσει τα θύματά του. Τα ίδια είχε υποστηρίξει και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Ανέφερε δε ότι σε νεαρή ηλικία είχε μπλέξει με ναρκωτικά, τα οποία όμως έκοψε σε ηλικία 25 ετών, ενώ λίγες μέρες πριν το πρωτοφανές περιστατικό είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για χρόνια, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ψυχίατρος, ο οποίος είχε συντάξει και πραγματογνωμοσύνη που περιέχονταν στο φάκελο της δικογραφίας, ο 47χρονος δεν είναι σχιζοφρενής.
Το δραματικό συμβάν σημειώθηκε στις 5.20 τα ξημερώματα, στις 15 Φεβρουαρίου του 2007στο σπίτι της οικογένειας Ψαρρού στη θέση «Λαχανόκηποι» Νέας Αγχιάλου. Ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός, που έχει γεννηθεί στην Ιεράπετρα Κρήτης και κατοικούσε τα τελευταία 15 χρόνια στη Νέα Αγχίαλο, σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και αφού έλεγξε τα ιατρικά μηχανήματα που υποστηρίζουν την ζωή της τετραπληγικής συζύγου του, Χριστίνας 45 ετών, τη φίλησε και χωρίς να της μιλήσει κατευθύνθηκε στην κουζίνα, όπου είχε τοποθετημένο ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και ένα αεροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ. Αφού πήρε στα χέρια του την μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα, κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο αγοριών του, ηλικίας, 6 και οκτώ ετών, που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Τότε άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των παιδιών του και όπου αλλού έβρισκε. Τα σκάγια από το όπλου του πατροκτόνου χτύπησαν το εξάχρονο αγγελούδι Σάββα στον τράχηλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο οκτάχρονος Παναγιώτης, πιθανόν επειδή κοιμόταν μπρούμυτα βλήθηκε στην αυχενική χώρα.
Η τετραπληγική μητέρα, στην πλάτη της οποίας εξελισσόταν το φρικιαστικό σκηνικό, προσπαθούσε να καλέσει βοήθεια, όσο αυτό ήταν δυνατό. Από τους πυροβολισμούς ξύπνησε η 74χρονη πεθερά του δράστη, Γεωργία Πετρά, που διέμενε μαζί τους και εκείνη την ώρα κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο των δύο παιδιών. Αμέσως προέτρεξε σε βοήθεια στο δωμάτιο των παιδιών, αλλά βρέθηκε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, ο οποίος οπλίζοντας την καραμπίνα την τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός όπλισε και πυροβόλησε 14 φορές (!) μέσα σε ένα δωμάτιο που δεν ξεπερνούσε τα 30 τ.μ. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο στα δύο γόνατά του.
Ο οκτάχρονος Παναγιώτης, τραυματισμένος και τρομαγμένος, αφού στα μάτια εκτυλίχθηκε μια απίστευτη τραγωδία, έφυγε από το δωμάτιό του και από την μπαλκονόπορτα βγήκε στην αυλή, όπου ανέμενε βοήθεια. Η 45χρονη Χριστίνα με ασύρματο τηλέφωνο που διέθετε τηλεφώνησε σε συγγενή της οικογένειας για την απίστευτη τραγωδία, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Α.Σ. Νέας Αγχιάλου, που μετέβησαν στην οικία. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον οκτάχρονο και τον πατέρα του και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου