ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Εισαγγελική έρευνα για τις υπερωρίες

νοσοκομειο-βολου-εισαγγελική-έρευνα-851206

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις υπερωρίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε η Εισαγγελία Βόλου, μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που είδε το φως της δημοσιότητας στον τοπικό Τύπο.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης ήδη σχημάτισε το φάκελο της δικογραφίας, τον οποίο παραπέμπει στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες για πληρωμή υπερωριών σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου που δεν έχουν υπερωριακή απασχόληση.
Στην εισαγγελική παραγγελία ζητείται να κληθούν να καταθέσουν πέντε μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι τμημάτων στα οποία πιθανόν υπάρχουν υπερωριακές απασχολήσεις και να επισυναφθούν τα σχετικά έγγραφα, συγκριτικά στοιχεία των ωρών, να καταθέσουν τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ανωμοτί κατάθεση θα κληθεί να δώσει η διοικήτρια του ιδρύματος. Στην εισαγγελική παραγγελία ζητείται επίσης να διερευνηθεί αν προκύπτει απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Όπως επισήμαιναν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι «εδώ και λίγες ημέρες έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, για πρώτη ίσως φορά τόσο έντονα, η διάθεση και η βούληση της διοίκησης του Νοσοκομείου για διαφανή και αξιοκρατική διαχείριση των κονδυλίων υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα το Σωματείο έχει δεχθεί καταγγελίες εργαζομένων που ανέφεραν ότι αμείβονται υπερωριακά όχι μόνο αυτοί που κάνουν υπερωρίες, αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν κάνουν και ανήκουν στο περιβάλλον της διοίκησης ή στον ευρύτερο κύκλο των ημετέρων (πολιτικά και μη).
Επειδή δεν θέλαμε άκριτα και αβασάνιστα να υιοθετήσουμε πιθανόν κακόβουλες καταγγελίες, κάναμε το αυτονόητο που οφείλαμε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ζητήσαμε με έγγραφο να μας δοθούν αντίγραφα των καταστάσεων υπερωριακής απασχόλησης, ώστε να διασταυρώσουμε τη βασιμότητα ή όχι των καταγγελιών.
Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως εισπράξαμε μία πρωτοφανή προφορική απάντηση, πως οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε εργαζόμενου και πως για να μας τα δώσει θα πρέπει να πάρουμε την έγγραφη συγκατάθεσή του.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου