ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισε ο προσυνεδριακός διάλογος

αρχισε-ο-προσυνεδριακός-διάλογος-851206

Ξεκίνησε ο προσυνεδριακός Διάλογος στο ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο συνεδριάσεις των Ν.Ο.Ε.Σ. (Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου), ανοικτές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε φορείς και συνεντεύξεις Τύπου σε όλη την Ελλάδα.
Εν το μεταξύ, με την πολιτική ρευστότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα το τελευταίο καιρό με την παρατεταμένη σκανδαλολογία, αίσθηση έχει προξενήσει η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να εξωθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε αποχώρηση ή να του επιβάλει διαγραφή σε περίπτωση που προχωρήσει στη σύσταση του ομίλου προβληματισμού.
Πάντως Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις αποφάσεις τους.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί “κόμμα μέσα στο κόμμα”, ενώ ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι στο κόμμα υπάρχουν και οργανωμένες τάσεις
και ρεύματα και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, και καλύπτεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι, στο “στρατόπεδο” Βενιζέλου, δύο είναι οι απόψεις.
Οι πανεπιστημιακοί που τον στηρίζουν ζητούν να ιδρυθεί τώρα ο όμιλος. Τα κομματικά στελέχη όμως, θεωρούν ότι η ίδρυση θα πρέπει να αναβληθεί για μετά το συνέδριο του κόμματος.
Το βέβαιο είναι ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα μετατραπεί σε ένα πεδίο αναμέτρησης με διακύβευμα αυτή τη φορά όχι την αρχηγία αλλά ίσως την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από ομίλους. Έχει ανάγκη από πολιτική αξιακή οργανωτική επανασυγκρότηση” δήλωσε στο μεταξύ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας τη φημολογούμενη σύσταση του ομίλου προβληματισμού του κ. Βενιζέλου.
“Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολλούς στρατιώτες όχι στρατηγούς” δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης τασσόμενος κατά της πρωτοβουλίας Βενιζέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου