ΤΟΠΙΚΑ

Καλύπτει μέχρι νεωτέρας η Ν.Δ. τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο

καλύπτει-μέχρι-νεωτέρας-η-ν-δ-τον-βουλε-851206

Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης κάλυψε, υπό την επιφύλαξη να μην προκύψουν καινούργια στοιχεία, τον βουλευτή του κόμματος Κώστα Κουκοδήμο, μετά την επιστολή του τελευταίου με την οποία παρέχει εξηγήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ και αρνείται κατηγορηματικά ότι πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή.
Στην ιδιόχειρη επιστολή του, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2008, ο κ. Κουκοδήμος αναφέρεται στην επίσκεψή του στο σπίτι του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σημειώνοντας ότι η οποιαδήποτε αναφορά του σε πρόσωπα και καταστάσεις απηχούσε την προσωπική του άποψη, και τονίζοντας ότι δεν προκύπτει «ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα κανενός είδους συναλλαγή».
Από την πλευρά του ο κ. Τραγάκης, ανέφερε ότι μετά τις προφορικές εξηγήσεις του κ. Κουκοδήμου και την επιστολή, στις οποίες «επέμεινε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή» αναφέρει: «Δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ ως αξιόπιστο το λόγο ενός μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκτός αν προκύψουν άλλα στοιχεία που να αναιρούν τα όσα μου είπε ο Βουλευτής, τόσο προφορικά όσο και γραπτά.»

Η επιστολή

«Τις τελευταίες μέρες έχει εμπλακεί το όνομά μου σε μία ιστορία χωρίς αρχή και τέλος. Επειδή πάντα μιλάω με ειλικρίνεια, κοιτάω τον κόσμο και τους φίλους στα μάτια και λέω την αλήθεια, σας αναφέρω τα εξής:
»Όταν πριν από μερικές μέρες, επισκέφθηκα το σπίτι του κ. Τριανταφυλλόπουλου, στα πλαίσια της φιλικής μας σχέσης, συζητήσαμε διάφορα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
»Επικαλούμενος τη μαρτυρία του κ. Τριανταφυλλόπουλου, επιθυμώ να τονίσω για μια ακόμη φορά, ρητά και κατηγορηματικά πως καμία απολύτως σχέση και ανάμειξη έχω, με όσα τις τελευταίες μέρες με συνδέουν ή επιχειρούν να με συνδέσουν με πράξεις και συμπεριφορές ξένες προς το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τον μέχρι σήμερα βίο μου.
»Παραμένω πιστός στις αρχές της ΝΔ και σας διαβεβαιώ ότι υπηρετώ με τιμιότητα και ήθος το βουλευτικό αξίωμα» καταλήγει η επιστολή, την οποία απέστειλε στο γραφείο του γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Αντιπαράθεση στη Βουλή

Προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη συζήτηση μεταξύ του Κώστα Κουκοδήμου και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου απέδωσε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματός του για την επαγγελματική εκπαίδευση.
«Η κυβέρνηση αυτή νομίζει πως μπορεί να μας εξαπατά και ότι η κοινωνία απαρτίζεται από ηλιθίους» σχολίασε ο Χρήστος Αηδόνης. «Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Κουκοδήμου και πως αυτός δεν λειτούργησε κάτω από εντολή. Σε ποιον τα λέτε αυτά; Σε ποιους απευθύνεστε; Θέλετε να κρύψετε την προσπάθεια συναλλαγής για να κρύψετε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο» τόνισε.
Απαντώντας, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε πως «το προσωπικό παράδειγμα του καθενός, είναι υπόθεση δική του, το πώς το υπηρετεί, τι μήνυμα εκπέμπει το παράδειγμα αυτό στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως ποιες αρχές και αξίες υπηρετεί».
«Η τοποθέτηση της κυβέρνησης για τον βουλευτή της αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης και όχι διαλεύκανσης» τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ στην οποία προστίθεται ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί την μία να τα παραπέμπει όλα στη δικαιοσύνη και την άλλη να αρκείται σε δηλώσεις για να κλείσει ένα ανοικτό θέμα».

Ανακοίνωση ΥΠΕΕ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για «όσα ακούστηκαν σε εκπομπή της 24ης Ιανουαρίου 2008 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter» εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς, στην οποία αναφέρει ότι «με σαφήνεια, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά μου, τοποθετήθηκα δημοσίως. Κατέθεσα δε αμέσως μηνυτήρια αναφορά για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Νέος γύρος καταθέσεων

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι δικαστικές έρευνες για όλες τις πτυχές της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος.
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι η ανάκριση συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Νωρίτερα στον ανακριτή κ. Οικονόμου κατέθεσε υπάλληλος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για την υπόθεση των χρημάτων του κ. Θέμου Αναστασιάδη.
Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, σχετικά με τον βουλευτή της Ν.Δ. και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων: «Ήλθα να καταθέσω για τη συνάντηση Κουκοδήμου με τον Τριανταφυλλόπουλο, για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα και αυτό ακριβώς κατέθεσα. Ότι δεν γνωρίζω τίποτα.»
Εν τω μεταξύ, ένας άγνωστος νεαρός άνδρας, που εκτιμάται από την Αστυνομία ότι ήθελε να κλέψει ή να ελέγξει την αλληλογραφία του Χρήστου Ζαχόπουλου, αναζητείται από την Ασφάλεια. Ο νεαρός αναζητείται μετά από καταγγελία συνταξιούχου ένοικου της πολυκατοικίας του κ. Ζαχόπουλου στο Κολωνάκι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου