ΤΟΠΙΚΑ

Γαλλικό ενδιαφέρον για γάλα από την ΕΒΟΛ

γαλλικό-ενδιαφέρον-για-γάλα-από-την-εβ-723555

Ενδιαφέρον για κατσικίσιο γάλα από την ΕΒΟΛ, εκδήλωσαν πριν ένα δεκαήμερο Γάλλοι επιχειρηματίες, προκειμένου να παρασκευάσουν παραδοσιακό γαλλικό τυρί στη Λυών. Με κίνητρο την ξεχωριστή ποιότητα και ενδεχομένως νέες γεύσεις στα γαλλικά κατσικίσια τυριά, δύο Γάλλοι επιχειρηματίες, επικεφαλής μεγάλων ομίλων της χώρας τους, μαζί με τους συμβούλους τους, αναζητούν αυτές τις μέρες συνεργασίες στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ για να εξασφαλίσουν 30 τόνους κατσικίσιου γάλακτος ημερησίως!

Οι Γάλλοι επιχειρηματίες ήρθαν σε επαφή με τον πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτα Πρίντζο, έπειτα από παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα οι Γάλλοι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν πολλές περιοχές της Ελλάδας και κατόπιν έρευνας κατέληξαν στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ.

Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες, ενδιαφέρονται για 30 τόνους κατσικίσιου γάλακτος ημερησίως, το οποίο αφού αρχικά θα επεξεργάζεται, θα παστεριώνεται και θα συμπυκνώνεται με ειδικά μηχανήματα και έπειτα θα παραδίδεται στην Γαλλική πόλη Λυών, με οχήματα της ΕΒΟΛ. Την ίδια στιγμή οι Γάλλοι επιχειρηματίες έθεσαν ένα χρονοδιάγραμμα 3 χρόνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, θεωρεί το όλο εγχείρημα ότι έχει υψηλό κόστος για το εργοστάσιο, καθώς πέρα από τα ακριβά μηχανήματα που θα συμπυκνώνουν το γάλα θα πρέπει να συγκεντρώνεται από απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Ζυγίζοντας» το όλο εγχείρημα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, αντιπρότεινε στους Γάλλους επιχειρηματίες, χρονοδιάγραμμα 5 χρόνων με παράδοση από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και διαφορά στην τιμή του γάλακτος.

Μετά την αντιπρόταση του κ. Πρίντζου, από μέρα σε μέρα αναμένεται η απάντηση των Γάλλων επιχειρηματιών, σχετικά με την συνεργασία τους με το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ.

Σχετικά με την συνεργασία ο κ. Πρίντζος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Πρόκειται για μια αξιόλογη και πολύ σημαντική πρόταση που έγινε στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, έπειτα από παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σκοπός μας είναι πλέον να επιτύχουμε μια καλή τιμή για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας καθώς η παραγωγή σε γίδινο γάλα είναι περιορισμένη στο Ν. Μαγνησίας», καταλήγει ο ίδιος.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου