ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ανοιχτά
Με τα όσα επισήμανε προχθές στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ο νεολαίος Μανώλης Σκουλάς κανείς δε διαφώνησε και αυτό φάνηκε από το χειροκρότημα που εισέπραξε.
Μίλησε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, χωρίς να κουκουλώσει τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί και, φυσικά, στα ερωτήματα που έθεσε, επί της ουσίας απάντηση δεν πήρε. Κάποιοι έσπευσαν βέβαια να χαρακτηρίσουν υπερβολικές ορισμένες πολιτικές του κρίσεις και αυτό δεν είναι τυχαίο, εάν σκεφτεί κανείς ότι στο ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια αντιδρούν στις μεγάλες αλήθειες… Προτιμούν να κλείνουν τα αυτιά τους…
Β.Κ

Ψυχροπολεμικό
Πάντως οι κ.κ. Καφαντάρης και Γούλας δεν πρέπει να επέστρεψαν και πολύ ευχαριστημένοι στην Αθήνα, αφού το κλίμα που άφησαν πίσω τους στο Βόλο είναι τουλάχιστον “ψυχροπολεμικό”. Το εισέπραξαν εντός αλλά και εκτός αίθουσας, αφού πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν το διάδρομο του δημαρχείου από την αίθουσα όπου εξελίσσονταν ο προσυνεδριακός διάλογος.
Να ακούς επί δύο και τρεις ώρες παράλληλους μονόλογους και ο διάλογος να εξαντλείται σε φραστικά επεισόδια προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Β.Κ

Επιλογή
Ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, προβλέποντας προφανώς ότι ο διάλογος θα εξαντληθεί “ στη διαμάχη της Νομαρχίας” μετά τις τοποθετήσεις του κλιμακίου, αποχώρησε διακριτικά από την αίθουσα. Δεν ήθελε σε αυτή τη φάση να γίνει “μέρος του προβλήματος”, άσε που θα έπρεπε να απαντήσει, εάν τυχόν προκαλούνταν από κάποιον.
Β.Κ

Ντε και καλά
Αυτοχειριάζεται το ΠΑΣΟΚ και το χειρότερο είναι ότι ενώ αυτό γράφεται και λέγεται κάνουν όλοι τον “Κινέζο” Ο κόσμος καίγεται και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κυρίαρχο θέμα την ίδρυση ενός Ομίλου Προβληματισμού, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι πάει καιρός που άρχισε το ίδιο να είναι προβληματικό. Συσσωρεύτηκαν πολλά και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια.
Παρουσιάζεται πλέον ως αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου η διαφωνία για το εάν πρέπει να γίνει ο Όμιλος ή όχι και όλοι προβλέπουν την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Στο παιχνίδι μάλιστα -όπως διάβαζα χθες στις αθηναϊκές εφημερίδες- είναι ποιος θα χρεώσει στον άλλο το χωρισμό και επομένως ποιος δεν θα τον χρεωθεί. Από εκεί που κάποτε το ΠΑΣΟΚ αναζωογονούνταν από την εσωτερική αντιπαράθεση, ξορκίζει πλέον την διαφορετική άποψη.
Καλά λένε ότι από τότε που το ΠΑΣΟΚ άρχισε την ομφαλοσκόπηση ξέμειναν από δουλειά οι ψυχοθεραπευτές. Δεν εξηγείται αλλιώς η μαθηματική ακρίβεια με την οποία ένα μαγαζί γωνία… ντε και καλά πρέπει να γίνει περίπτερο.
Β.Κ

Απορία
Αν καθημερινά πίνεις ένα ποτήρι νερό με λίγο, όπως λέει η ΔΕΥΑΜΒ, αρσενικό, θα γίνεις κάποια μέρα Ζαχόπουλος; Βέρος αρσενικός δηλαδή;
Χ.Μ

Εχει σημασία;
Μην τρελαθούμε κιόλας. Έχει καμιά σημασία αν στο νερό που πίνουμε το τοξικό στοιχείο αρσενικό, απολύτως καρκινογόνο, είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα όρια; Θα πίνουμε νεράκι του Θεούλη ή θα παίζουμε ρώσικη ρουλέτα;
Χ.Μ

Υπέρ του Ομίλου
Ξεκάθαρα υπέρ των αποφάσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου για ίδρυση Ομίλου Προβληματισμού τάχθηκε χθες ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μακρόπουλος. Φαίνεται ότι οι δύο τάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν στυλώσει τα πόδια τους και τραβάνε την διελκυστίνδα. Να δούμε πού θα βγάλει.
Χ.Μ

Σοφό και αυτό
Προβλήματα έχουν στο ΠΑΣΟΚ, Ομιλο Προβληματισμού ιδρύουν. Τι να ιδρύσουν; Κογκρέσο για την μελέτη των συνεπειών της μουσικής του Μπετόβεν στην ανάπτυξη της τριχωτής μπάμιας;
Χ.Μ

Γενικός ξεσηκωμός
Τα έδωσαν όλα ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αλμυρού χθες για να κινητοποιήσουν τον κόσμο για την μεθαυριανή διαδήλωση διαμαρτυρίας. Από τη συμμετοχή των πολιτών του Αλμυρού θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν ή αν θα ανασταλούν τα… ανθρωποβόρα σχέδια της ΔΕΗ.
Χ.Μ

Συγκρίσεις
Ο διεθνής Τούρκος μπασκετμπολίστας Ιμπραήμ Κουτλουάι πήρε μεταγραφή και παίζει στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφύγει την στράτευσή του στη γειτονική χώρα. Ο διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής Τουμέρ Μετίν πήρε μεταγραφή μόλις χθες στη γειτονική Λάρισα, προκειμένου και αυτός να αποφύγει τη στράτευση στην Τουρκία. Σκεφθείτε δύο Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές να έπαιρναν μεταγραφή σε τούρκικες ομάδες προκειμένου να αποφύγουν τη στράτευση στην Ελλάδα. Θα ήταν τουλάχιστον τρεις μήνες στα παράθυρα της τηλεόρασης.
Χ.Μ

Δεν μπορεί…
Η ατάκα από το συνάδελφο του διπλανού γραφείου στην εφημερίδα, ως απάντηση του γνωστού… τσιτάτου εις βάρος των δημοσιογράφων, που επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την «κόντρα» Μάκη – Θέμου και τις… μαύρες σακούλες με τα ευρώ.
– Δεν είμαι δημοσιογράφος. Δεν μπορεί να είμαι δημοσιογράφος με 200 ευρώ κατάθεση στην τράπεζα…
Α .Τ.

Νέοι συντελεστές
…Εσχάτως, όπως λένε, άλλαξαν με βάση όσα συμβαίνουν και οι συντελεστές της εκπομπής «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η παραγωγής της εκπομπής πλέον είναι της ΤΑΡΖΑΝ FILMS και η μουσική του Στέφανου Κορκολή…
Α.Τ.

Κοινής
αποδοχής
Ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να είναι άτομο κοινής αποδοχής. Αυτό υποστήριζαν χθες στελέχη της Επιχείρησης με αφορμή τη συζήτηση που έγινε και στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, αλλά και τις τριβές που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, όχι χωρίς επιπτώσεις φυσικά για την εύρυθμη λειτουργία της Διαδημοτικής Επιχείρησης.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου