ΤΟΠΙΚΑ

Σε περίοδο κρίσης βρίσκεται η χώρα

σε-περίοδο-κρίσης-βρίσκεται-η-χώρα-851206

Διατήρηση των απωλειών για τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 16-20 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Το Ποντίκι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου μόλις το 53,7% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Λευκό/Ακυρο, ενώ το ΚΚΕ διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 27,6% εμφανίζεται στο ίδιο ποσοστό που βρέθηκε στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας (4-7 Ιανουαρίου 2008) και με πτώση 7% από τη μέτρηση στα μέσα Νοέμβρη 2007.
Το ΠΑΣΟΚ με 26,1% υπολείπεται κατά 0,2% από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου και 5,3% με τη μέτρηση του Νοεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,8% εμφανίζει πτώση 0,1% από τον Ιανουάριο και άνοδο 2,5% συγκριτικά με το Νοέμβριο.
Το ΚΚΕ με 7,3% χάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις εξαιτίας απωλειών 1,1% συγκριτικά με τον Ιανουάριο, αν και βρίσκεται 1% πάνω από τη μέτρηση του Νοεμβρίου.
Ο ΛΑΟΣ με 4,1% κερδίζει 0,2% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας, στις οποίες είχε καταγράψει ποσοστό 3,9%.
Με άλμα ανεβαίνει η κατηγορία Ακυρο/Λευκό/Αποχή που από το 9,9% του Νοεμβρίου ανέβηκε στο 11,7% στις 7 Ιανουαρίου και 16,5% στην παρούσα μέτρηση.
Στην ίδια έρευνα, 75,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι σύμπτωμα μίας βαθύτερης κρίσης και ένα αντίστοιχο ποσοστό, της τάξεως του 74,5%, θεωρεί ότι γενικότερα η χώρα μας διέρχεται μία περίοδο κρίσης.
Εξάλλου, κατά το 67,1% των απόψεων, η υπόθεση Ζαχόπουλου πλήττει προσωπικά τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, όμως, το 54,6% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πιο κοντά στο ενδεχόμενο της διάσπασης, έναντι 38,9% που διαφωνούν.
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων. Το στατιστικό σφάλμα είναι της τάξεως του ±3,1%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου