Δεσμεύτηκε το ΠΥΣΔΕ για τις υπεραριθμίες

δεσμεύτηκε-το-πυσδε-για-τις-υπεραριθμ-723942

Κατά την προχθεσινή παράσταση αιρετών της ΕΛΜΕ

Τις θέσεις της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για τις υπεραριθμίες αποδέχθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Μαγνησίας.

Την περασμένη Πέμπτη, τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι έντεκα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι και αρκετοί καθηγητές πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση και παρέμβαση, στην έναρξη της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ ενόψει του επαναπροσδιορισμού των κενών και των πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.

Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ ενημερώθηκαν για την απαίτηση των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας για προσδιορισμό ονομαστικών υπεραριθμιών μόνο σε κλάδους – ειδικότητες που υπάρχουν κενά και για τις προτάσεις της ΕΛΜΕ με στόχο τον όσο το δυνατόν πραγματικό προσδιορισμό τυχόν υπεραριθμιών.

Το ΠΥΣΔΕ της Μαγνησίας δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των προτάσεων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τον υπολογισμό των κενών, πλεονασμάτων και υπεραριθμιών και βέβαια για τον προσδιορισμό ονομαστικών υπεραριθμιών μόνο σε κλάδους – ειδικότητες που υπάρχουν κενά.

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζει την ιδιαίτερα συνεπή, ευσυνείδητη και συναδελφική στάση και των δύο μη αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι για άλλη μία φορά επέδειξαν την αξιοσύνη τους και την διάθεσή τους να στηρίξουν το Δημόσιο Σχολείο υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΕΛΜΕ», τονίζεται σε ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

«Η σημερινή επιτυχία του Συνδικαλιστικού Κινήματος δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αντιλαμβανόμαστε τη λαίλαπα που έρχεται. Πληροφορούμαστε για ανείπωτα δεινά για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Οι διαβεβαιώσεις των καρεκλοκένταυρων του Υπουργείου ότι δε θα θιγεί εκπαιδευτικός, δε μας πείθουν. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για νέους και πολύ δυναμικότερους αγώνες. Κάνεις εκπαιδευτικός σε «κινητικότητα», «μετακίνηση», «διαθεσιμότητα», «υπεραριθμία» ή απόλυση. Είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου