ΤΟΠΙΚΑ

Μπορούσαν και καλύτερα Αστέρας, Θησέας και Ρήγας

μπορούσαν-και-καλύτερα-αστέρας-θησέα-851206

Πρεμιέρα β΄ γύρου την Κυριακή στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και στα μισά του πρωταθλήματος οι ομάδες της Μαγνησίας, κάνοντας απολογισμό, βλέπουν ότι μπορούν και πρέπει να πάνε καλύτερα στις υπόλοιπες 17 αγωνιστικές.
Ο Αστέρας, όπως και πέρσι, κερδίζει εκτός ό,τι χάνει στην έδρα του, την έδρα του “κρατάει” αήττητη ο Θησέας, ενώ ο Ρήγας Φεραίος σε μια από τις χειρότερες χρονιές του δεν έχει νίκη μακριά από το Βελεστίνο.
Ο Ρήγας στο Βελεστίνο έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ εκτός έδρας δεν έχει νίκη και έχει 5 ήττες και 2 ισοπαλίες…
Ο Αστέρας στο Ριζόμυλο έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκτός έδρας έχει την ίδια συγκομιδή, δηλαδή 3 νικες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες…
Ο Θησέας εντός έδρας έχει 6 νίκες 2 ισοπαλίες και καμιά ήττα, ενώ καμιά νίκη δεν έχει εκτός έδρας, όπου έχει 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Αστέρας… 10 ματς αήττητος

Αήττητος σε 10 σερί αγώνες έμεινε ο Αστέρας Ριζομύλου και έχασε το σερί του αυτό στην τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου την περασμένη Κυριακή στο Συκούριο. Ο Αστέρας κατάφερε στο διάστημα που έκανε το σερί του να περάσει από Βελεστίνο, Γραβιά, Ιτέα και Καρδίτσα χωρίς ήττα, παίρνοντας 2 ισοπαλίες και έχοντας 2 ήττες, ενώ είχε ένα τοπικό ντέρμπι, μια ισοπαλία με τον πρωτοπόρο και νίκη επί του Τυρνάβου στο Ριζόμυλο.
Ο Αστέρας θα ήταν πολύ ψηλότερα, αν είχε εκμεταλλευθεί περισσότερο την έδρα του, όπου έχει χάσει 9 βαθμούς, ενώ εκτός έδρας έχει πάρει 12!!! (όσους και στο Ριζόμυλο).
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Αστέρας την πρώτη νίκη στο Ριζόμυλο την πανηγύρισε στην 7η αγωνιστική, κερδίζοντας 3-0 την Μυρίκη.
Πάντως η πορεία της ομάδας χαρακτηρίζεται θετική, κάτι που ικανοποιεί μεν το τεχνικό τιμ (Καλόγηρος -Τζήκας) που όμως βλέπει ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη καλύτερη πορεία, αν περιορισθούν τα λάθη και δεν υπάρχουν απουσίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ματς του 2008 λείπει ο Βαγγέλης Καψάλης, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 6 γκολ, ενώ έχουν ακόμη σκοράρει οι Μόσιος (3), Ψαρόμπας (2), Ναλπάντης (2), Κατσούγκρης (2) και από μια φορά οι Καρανικολάου, Χ. Οικονόμου, Τσιγκόλης, Μίλτος και Παλάσης.

Θησέας… με αήττητη έδρα

Εχοντας εκμεταλλευθεί την έδρα και τις εναλλακτικές λύσεις ο Θησέας είναι μέσα στους στόχους του στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στον τομέα της αποτελεσματικότητας, που θα του δώσουν και νίκες μακριά από την Αγριά…
Στην έδρα του ο Θησέας έχει δυο ισοπαλίες (η μια στα Λεχώνια, ενώ χρησιμοποίησε και για έδρα με επιτυχία το Στεφανοβίκειο), ενώ εκτός έδρας έχει πάρει μόνο 3 βαθμούς και δικαιούταν κάτι παραπάνω.
Ο Νίκος Χατζηκυριακίδης φαίνεται ότι έχει τον τρόπο να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις στις απουσίες και να καλύπτει κενά ακόμη και μεγάλης εμπειρίας, όπως αυτό του πολύπειρου Γιώργου Διάκου που είναι απών το 2008.
Οι Σπ. Δανιλόπουλος, Σπ. Νούσιας, Θοδ. Ανδρουτσόπουλος, Κ. Λιάρος έχουν πετύχει από 3 γκολ
οι Κ. Ζαχαράκης, Κόρμπας, Ξηροφώτος από 2, ενώ έχουν σκοράρει και οι Ντόντης, Διάκος, Κωστής, ενώ στην 11η αγωνιστική υπάρχει και ένα αυτογκόλ υπέρ του Θησέα από τον Τσαρτσαρή των Σοφάδων.

Ρήγας χωρίς νίκη εκτός

Η χειρότερη χρονιά του Ρήγα Φεραίου τα τελευταία χρόνια στη Δ Εθνική είναι η φετινή.
Ο Ρήγας φέτος δεν έχει νίκη εκτός έδρας, έχει αρκετές ατυχίες και έχει κάνει και αλλαγή προπονητή, με τον Αντώνη Μάνδαλο που ξεκίνησε να κάνει 2 νίκες,1 ισοπαλία και 2 ήττες έως την 6η αγωνιστική και στο υπόλοιπο έως σήμερα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος να έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες!!!
Πέρσι ο Ρήγας ήταν 2ος και είχε επίσης άσχημο ξεκίνημα, πρόπερσι την περίοδο 2005-2006 πάλι ήταν 2ος. Την περίοδο 2004-2005 ήταν 3ος, την περίοδο 2003-2004 4ος, ενώ την περίοδο 2002 -2003 σε 17 ματς ήταν 4ος.
Αυτό που έχει στοιχίσει στο φετινό Ρήγα είναι ότι εκτός Βελεστίνου έχει πάρει μόνο 2 βαθμούς, ενώ στο Βελεστίνο έχει χάσει 5… Θετικό για το Ρήγα ότι συνεχίζει το σερί του να μην χάνει στα τοπικά ντέρμπι, αν και στο β΄ γύρο έχει δυο εκτός έδρας…
Για το Ρήγα 5 γκολ πέτυχε ο Λέτσιος, από 2 οι Δενελάβας, Θεοχαρόπουλος, Ιττης, Μπάτης και από 1 οι Κουντούρης, Αποστολίδης, Τσιάντης, Λάππας και Αντωνίου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου