ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για τους Βολιώτες

δωρεάν-μετρήσεις-σακχάρου-για-τους-βο-724082

Δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη εάν το σάκγχαρο είναι ρυθμισμένο, θα έχουν από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 οι κάτοικοι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διεξαγωγής του Πανελληνίου Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης τόσο των ιατρών και επαγγελματιών υγείας, όσο και του ευρύτερου κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο: «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά» 2013.

Το Πρόγραμμα διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) και την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts –E.A.S.A.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας της E.A.S.A. (E.I.H.), τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, τα κατά τόπους Εξωτερικά Διαβητολογικά Ιατρεία και Διαβητολογικά Κέντρα, την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), το Ροταριανό Όμιλο Αθηνών (Ρ.Ο.Α.) και τους κατά τόπους Ροταριανούς Ομίλους.

Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν στους ιατρούς τους για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι.

Οι μετρήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με τη λήψη αίματος από το δάκτυλο (μια σταγόνα).

Οι ώρες των μετρήσεων έχουν ως εξής:

Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00, και Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, ώρες 10:00 – 14:00.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 19:30 – 21:30, και το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 10:30 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Volos Palace επιστημονική ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 11:00 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, στον ίδιο χώρο.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ενημερώσουν τόσο το ιατρικό δυναμικό, όσο και τον πληθυσμό της περιοχής για όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, δίνοντας το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει από τη μάχη για την αντιμετώπισή του.

Η Τελετή Έναρξης για τους ιατρούς, τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ, στις 20:00 – 20:30 το βράδυ ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ωριαία συζήτηση (20:30 – 21:30) με θέμα: «Το πάνθεον των δυνατοτήτων της αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη το 2013 από την πολιτεία, τους ιατρούς, τους επαγγελματίες υγείας και την κοινωνία».

Στην επιστημονική Ημερίδα θα συζητηθούν από τους ειδικούς τα θέματα «Παχυσαρκία: η μάστιγα της ανθρωπότητας», «Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα: δυνατότητες αντιμετώπισής τους», «Διαβήτης και καρδιά», «Ηπατίτιδα Β’: πρόληψη και αντιμετώπιση», «Διαβήτης και νεφρά», «Λιπώδης εκφύλιση του ήπατος: διάγνωση, αιτίες γενέσεως και δυνατότητα αντιμετώπισής του», «”Επί του πιεστηρίου” εξελίξεις στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου