ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ – ΦΩΤΗΣ: …Και τώρα μέλι – γάλα

παπατολιασ-φωτησ-και-τώρα-μέλι-γ-851206

Με μία δήλωση που «μπάζει από παντού», ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Φώτης επέστρεψε στην ομάδα πλειοψηφίας της Νομαρχίας, τρεις ημέρες μετά την αποπομπή του από τον Απ. Παπατόλια, ύστερα από τις δηλώσεις του περί «συναλλαγής του νομάρχη με τον κ. Νάκο» για τις προσλήψεις συμβασιούχων.
Η δήλωση που θολώνει, παρά ξεκαθαρίζει το τοπίο, ικανοποίησε ωστόσο το νομάρχη Μαγνησίας, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Φώτη πίσω στην ομάδα.
Δίχως καμία αναφορά σχετικά με τη δήλωση-«φωτιά» του συντονιστή της Ν.Ε. και νομαρχιακού συμβούλου σχετικά με τις προσλήψεις, η δήλωση του κ. Φώτη αποδίδει «το χειρισμό του ζητήματος που προέκυψε με τον κ. Νομάρχη σε πράγματι μια ατυχή στιγμή»…
Ταυτόχρονα επιχειρεί να αποδώσει αλλού τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι η αιτία της «ατυχούς στιγμής» πρέπει να αναζητηθεί στις «από καιρού εκδηλούμενες εναντίον μου, φανερά ή κρυφά, προσωπικές και άδικες επιθέσεις, οι οποίες όπως διευκρινίστηκε προέρχονται από κέντρα που επιχειρούν να υπονομεύσουν την συνοχή της παράταξής μας».
Ερωτηματικό παραμένει από πού δόθηκαν οι «διευκρινίσεις» τις οποίες ο κ. Φώτης επικαλείται στη δήλωση στην οποία προέβη αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον νομάρχη Μαγνησίας στο γραφείο του.
Ακόμη και στην περίπτωση που ο κ. Φώτης πείστηκε με τις όποιες «διευκρινίσεις» και άλλαξε γραμμή πλεύσης, το βέβαιο είναι ότι για τους πολίτες που παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα πλειοψηφίας της Νομαρχίας, μόνο αδιευκρίνιστο μπορεί να χαρακτηριστεί το περιεχόμενο της δήλωσης περί κέντρων υπονόμευσης της παράταξης και επιθέσεων στο πρόσωπο του νομαρχιακού συμβούλου και συντονιστή.

Και συναίσθημα…
«Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω για αρχές και αξίες. Την πολιτική ποτέ δεν την είδα σαν επάγγελμα, αλλά σαν μέσο υπηρέτησης αυτών των αρχών και αξιών.
Θέλω να επισημάνω ότι είμαστε άνθρωποι και εκτός από την πολιτική υπάρχει και συναίσθημα (και καλώς υπάρχει) με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην καθημερινή μας δράση», είναι άλλο σημείο της χθεσινής δήλωσης του κ. Φώτη, με την οποία επιχειρείται να κλείσει η ρήξη μεταξύ του ιδίου και του νομάρχη.
Ατυχής στιγμή, ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά και κέντρα υπονομευτών, αποτελούν εν ολίγοις τα τρία σημεία που οδήγησαν τον κ. Φώτη να καταγγείλει τον επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει για «συναλλαγή» για «γαλάζιες» προσλήψεις συμβασιούχων.
Ο κ. Φώτης αισθάνεται επιπλέον την ανάγκη να διευκρινίσει ότι είναι «αυτονόητο ότι τη διοίκηση της Νομαρχίας την ασκεί ο κ. Νομάρχης προς τον οποίο εκφράζω την εμπιστοσύνη μου, ενώ κάθε προσπάθεια συνδιοίκησης αποκλείεται και καταδικάζεται. Αυτό άλλωστε αποτελεί μια από τις βασικές αρχές του Κινήματός μας, του ΠΑΣΟΚ, και όσων από εμάς τις υπηρετούμε πραγματικά.»
Στην περίπτωση πάντως που συνεχίζει να εμμένει στους ισχυρισμούς του περί «συναλλαγής» -δεν ξεκαθαρίζει εάν επρόκειτο για λάθος εκτιμήσεις και πληροφορίες ή όχι- τότε ο κ. Φώτης έμμεσα αποδέχεται ό,τι συνέβη.
Απορίες την ίδια στιγμή αφήνει για τις προσπάθειες συνδιοίκησης που καταδικάζει και για το ποιον επιθυμεί να «φωτογραφίσει», εάν δεν πρόκειται για το πρόσωπό του.
«Θεωρώ ότι είμαι ένας από τους βασικούς συντελεστές της συγκρότησης και της νικηφόρας πορείας της παράταξης «Μαγνησία-Νέα Εποχή».
Θεωρώ επίσης τον εαυτό μου αναπόσπαστο κομμάτι της. Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την παράταξη από όποια θέση και αν βρίσκομαι.
Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας να γυρίσουμε σελίδα και να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο για το οποίο οι πολίτες της Μαγνησίας μας έστειλαν σ’ αυτή τη θέση.
Οι πολιτικοί και η πολιτική υπάρχουν για να υπηρετούν τον λαό και να δίνουν λύσεις στο προβλήματά τους. Για τα υπόλοιπα η κοινωνία όχι μόνον αδιαφορεί, αλλά εξοργίζεται», καταλήγει η δήλωση του κ. Φώτη.

Καλωσόρισμα…
Μετά τη δήλωση του κ. Φώτη, ο νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «εξηγήσεις» που έλαβε και έδειξε στο νομαρχιακό σύμβουλο το δρόμο της επιστροφής στην ομάδα πλειοψηφίας.
«Με ικανοποίηση αποδέχομαι τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Φώτη. Μετά από την εξέλιξη αυτή είναι αυτονόητο ότι αποκαθίσταται πλήρως η σχέση του με την ομάδα πλειοψηφίας της νομαρχιακής παράταξης «Μαγνησία-Νέα Εποχή», στην οποία και πάλι ανήκει. Τον καλωσορίζω και πάλι και διαβεβαιώνω τους πολίτες του τόπου μας ότι θα συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα για την ευημερία του Νομού μας», ήταν η δήλωση που ακολούθησε από τον κ. Παπατόλια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου