Στον βιολογικό οι δήμοι του Κ. Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2008-01-23, 00:00:00
Ενα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την “περιβαλλοντική θωράκιση” των παραλιακών οικισμών του Πηλίου έγινε προχθές μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑΚΠ.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και στην οποία παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Μηλεών και Αρτέμιδας κ.κ. Απ. Αρέθας και Δημ. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΠ Χαρ. Ζάχος και οι αντιδήμαρχοι Μηλεών και Αρτέμιδας κ.κ. Σγαρδώνης και Νομικός αντίστοιχα, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα συμφωνήθηκε όπως η ΔΕΥΑΜΒ αναλάβει τη σύνταξη όλων των μελετών για το αποχετευτικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών, δίνοντας προτεραιότητα στους παραλιακούς οικισμούς.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία μεγάλη γεωγραφική ενότητα, που θα καλύψει εκτός από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των αντίστοιχων δήμων και τους παραλιακούς οικισμούς Κορώπη, Καλά Νερά και Πλατανίδια.
Για τη σύνταξη των μελετών που θα αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΚΠ ύψους 800.000 ευρώ.
Οι πόροι είναι ήδη εξασφαλισμένοι από το 35% του Θησέα και από τις οριζόντιες δράσεις του ιδίου προγράμματος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, που θέτει πλέον σε άλλη βάση τη συνεργασία της ΔΕΥΑΜΒ με τους όμορους Δήμους του Κεντρικού Πηλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε στην συνάντηση, και σημείωσε ότι δρομολογείται πλέον η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Αγριάς, Μηλεών και Αρτέμιδας του Πηλίου λόγω της ανυπαρξίας διαχείρισης των λυμάτων των παραλιακών οικισμών.
“Έχοντας θέσει προτεραιότητες και ιεραρχήσει δράσεις, προχωρούμε με υπευθυνότητα και σχέδιο, με στόχο να ενισχυθεί η συνδιαχείριση με όμορους ΟΤΑ σε θέματα ύδρευσης - αποχέτευσης - επέκτασης και αναβάθμισης Βιολογικού Καθαρισμού προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης, που τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενημερώσει και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=