ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Πληρώνονται υπερωρίες, χωρίς… υπερωρίες

νοσοκομειο-βολουπληρώνονται-υπερωρ-851206

Καταγγελίες για πληρωμή υπερωριών σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου που δεν έχουν υπερωριακή απασχόληση δέχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο σύλλογος εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου».
Στην προσπάθειά του ο σύλλογος να διερευνήσει το βάσιμο ή μη των καταγγελιών ζήτησε από την διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Μαρία Καρά αντίγραφο των καταστάσεων υπερωριακής απασχόλησης.
Αντιπαράθεση όμως προκάλεσε μεταξύ συλλόγου εργαζομένων και διοίκησης η απάντηση της κ. Καρά ότι δεν δύναται να προσκομίσει τα στοιχεία, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση κάθε εργαζομένου, καθώς οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Η συνάντηση που είχαν προ ημερών για το θέμα με τη διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων απέβη άκαρπη.
Σε χθεσινή καταγγελία που υπογράφουν για το Δ.Σ. ο πρόεδρος Λεων. Αναστασίου και ο γραμματέας του συλλόγου Σωτ. Βολιώτης κάνουν λόγο για «απαράδεκτο εμπαιγμό από μια διοίκηση που θέλει να λέγεται σοβαρή και αξιόπιστη».
Η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων υποστηρίζει ότι τα περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αποτελούν «αστεία επιχειρήματα» και «μάλλον υποκρύπτουν κάτι, το οποίο σύντομα θα αποκαλύψουμε», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση-καταγγελία.
Το θέμα πρόκειται να απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ στις προθέσεις είναι η προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη.
Αναλυτικά, στην καταγγελία που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρεται:
«Εδώ και λίγες ημέρες έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, για πρώτη ίσως φορά τόσο έντονα, η διάθεση και η βούληση της διοίκησης του Νοσοκομείου για διαφανή και αξιοκρατική διαχείριση των κονδυλίων υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα το Σωματείο έχει δεχθεί καταγγελίες εργαζομένων που ανέφεραν ότι αμείβονται υπερωριακά όχι μόνο αυτοί που κάνουν υπερωρίες, αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν κάνουν και ανήκουν στο περιβάλλον της διοίκησης ή στον ευρύτερο κύκλο των ημετέρων (πολιτικά και μη).
Επειδή δεν θέλαμε άκριτα και αβασάνιστα να υιοθετήσουμε πιθανόν κακόβουλες καταγγελίες, κάναμε το αυτονόητο που οφείλαμε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ζητήσαμε με έγγραφο να μας δοθούν αντίγραφα των καταστάσεων υπερωριακής απασχόλησης, ώστε να διασταυρώσουμε τη βασιμότητα ή όχι των καταγγελιών.
Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως εισπράξαμε μία πρωτοφανή προφορική απάντηση, που πραγματικά βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Σωματείου και Διοίκησης.
Η κ. Καρά μάς δήλωσε πως οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε εργαζόμενου και πως για να μας τα δώσει θα πρέπει να πάρουμε την έγγραφη συγκατάθεσή του.
Θεωρούμε τον εις βάρος μας εμπαιγμό απαράδεκτο από μια διοίκηση του θέλει να λέγεται σοβαρή και αξιόπιστη.
Εμείς ξέρουμε αυτό που λέει και ο λαός μας ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και μάλλον αυτά τα αστεία επιχειρήματα υποκρύπτουν κάτι, το οποίο σύντομα θα αποκαλύψουμε.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου