ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή εξελίξεων συνεχίζονται οι καταθέσεις

εν-αναμονή-εξελίξεων-συνεχίζονται-οι-851206

Με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Σήμερα, θα καταθέσει και ο δικηγόρος εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο οποίος συνόδευε την προφυλακισμένη Εύη Τσέκου, στις επαφές της, με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Χθες κατέθεσε ο δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Δημήτρης Καμπουράκης, ο Δημήτρης Καμπουράκης κλήθηκε για κατάθεση, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso” που τον έφερε να λέει ότι στο κανάλι έχουν δει το επίμαχο DVD.
Μετά την κατάθεσή του στον κ. Δ. Οικονόμου, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε ότι επανέλαβε στον ανακριτή πως ουδέποτε στο Mega υπήρξε DVD και ουδέποτε είδαν τέτοιο υλικό.
Οπως είπε ο δημοσιογράφος, το επίμαχο δημοσίευμα στηρίζεται σε μια συζήτηση “χαβαλέ και πλάκας” και προκάλεσε το δημοσιογράφο της εφημερίδας να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα έγραψε.
Ο κ. Καμπουράκης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για το δημοσίευμα αυτό.

Ρουσόπουλος για υπόθεση Ζαχόπουλου

Ερωτηθείς αν κυβέρνηση πήρε το dvd από τον Θ. Αναστασιάδη, μετά και τις δημόσιες δηλώσεις του ίδιου ότι ούτε έδωσε, ούτε πήρε dvd, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως ό,τι είχε να πει το έχει πει και ότι είπε και κάποια πράγματα και χθες.
Όσο για το ποιος ευθύνεται για τη δημιουργία νοσηρού κλίματος για το οποίο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν αναλυτικός και σαφής σ’ αυτό το θέμα και χθες και την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στη Βουλή.
Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση φωτογραφίζει, τον κομιστή του dvd, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι έχει απαντήσει, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και ερωτηθείς αν διαψεύδει ή επιβεβαιώνει τον κ. Αναστασιάδη που λέει ότι δεν πήρε, ούτε έδωσε το dvd. Κληθείς να σχολιάσει τον “εμφύλιο” μεταξύ Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Θ. Αναστασιάδη, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι ουδέποτε έχει σχολιάσει θέματα που έχουν σχέση με εφημερίδες, δημοσιογράφους κλπ. Σε ερώτηση αν κατά την άποψη της κυβέρνησης υπάρχει σύνδεση των χρημάτων που βρέθηκαν στο λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη με την ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν μηχανισμοί του κράτους που λειτουργούν όπως η Δικαιοσύνη και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. «Ούτε έχω, ούτε ζήτησα να έχω ενημέρωση από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Θα περιμένω την ολοκλήρωση της έρευνας», συμπλήρωσε.
Επίσης είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Μ. Κεφαλογιάννη, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, ενώ ανέφερε ότι έχει δώσει απάντηση και για το βουλευτή της Ν.Δ που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του λογαριασμού του κ. Αναστασιάδη και στο ερώτημα αν θα καλέσει γι’ αυτό το θέμα ο πρωθυπουργός τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο.
Σε ότι αφορά δημοσίευμα του “Έθνους” σύμφωνα με το οποίο πολλοί από όσους είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό του ΥΠ.ΠΟ που ακυρώθηκε, έχουν προσληφθεί με υπουργική απόφαση, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι έχει βγει αναλυτική απάντηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου