ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για τη νέα θέση… στο Σωρό

ικανοποίηση-για-τη-νέα-θέση-στο-σωρό-851206

Απόλυτα σύμφωνους βρίσκει τους οικιστές του Αγίου Στεφάνου η επαναχωροθέτηση που επιχειρείται από τον όμιλο επενδυτών για τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην περιοχή του Σωρού.
Όπως αποκάλυψε χθες ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Μουλάς, που από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι η βέλτιστη θέση δεν ήταν η αρχική επιλογή, αλλά αυτή στην οποία προσανατολίζονται τώρα οι επενδυτές, τον περασμένο Ιούνιο υπέδειξε ο ίδιος, μετά από αυτοψία που έκαναν σε όλη τη γύρω περιοχή μαζί με το σύμβουλο των επενδυτών κ. Δημ. Βρεττάκο, στον οποίο πρότεινε την επιλογή του σημερινού χώρου που βρίσκεται νοτιοανατολικά από την αρχαιολογική περιοχή των Αμφανών.
Ο κ. Μουλάς διευκρινίζει ότι ο νέος χώρος που επιλέγεται από τους επενδυτές αφορά στις 452 κατοικίες, τριώροφες ή τετραώροφες και τη μαρίνα και όχι το ξενοδοχείο και το γκολφ που παραμένουν στις αρχικές τους θέσεις.
Χθες εξάλλου ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς υποστήριξε ότι η έκταση που ζητείται από το Δήμο Ιωλκού και από το Δήμο Πορταριάς είναι περίπου χίλια στρέμματα. Οι δύο Δήμοι περιμένουν πλέον μία καλή οικονομική προσφορά από την εταιρία για την παραχώρηση της έκτασης, ενώ υπέρ της επένδυσης σύμφωνα με πληροφορίες τάσσεται μετά τη νέα εξέλιξη και ο Δήμος Βόλου, που και αυτός με τη σειρά του ευελπιστεί σε σημαντικά οικονομικά οφέλη από τα τέλη παρεπιδημούντων κ.α. με τα συνολικά έσοδα να εκτιμώνται ότι θα είναι της τάξεως του 1.000.000 ευρώ ετησίως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου