ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ: Κινητοποιήσεις για τη μονάδα της ΔΕΗ

Τελευταία ενημέρωση: 2008-01-23, 00:00:00
Ολες τις μορφές κινητοποιήσεων αφήνουν ανοικτές οι φορείς της Μαγνησίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού. Χθες άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν ακόμη και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, όπου θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Οι οριστικές αποφάσεις ωστόσο και η μορφή των κινητοποιήσεων θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, ύστερα από συνεργασία που θα έχει ο δήμαρχος Αλμυρού μαζί με το νομάρχη Απ. Παπατόλια, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και τους δημάρχους της υπόλοιπης Νοτιοδυτικής Μαγνησίας Σούρπης και Πτελεού. Οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας τις επόμενες μέρες θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση και με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Καλαφάτη, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού στη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ έκανε λόγο για παλινωδίες της ηγεσίας της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, προχθές κλείστηκε συνάντηση για την ερχόμενη Παρασκευή με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, για να ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, όπως κατήγγειλε ο κ. Χατζηκυριάκος, η αναβολή του ραντεβού, το οποίο και μετατέθηκε μετά τη λήψη της απόφασης την ερχόμενη Τρίτη.
Στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Μαγνησίας προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζεται η αντίδραση όλων των φορέων του νομού στην εγκατάσταση τέτοιας μονάδας σε ολόκληρη τη Μαγνησία.
Ο δήμαρχος Αλμυρού είπε χαρακτηριστικά ότι αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μονάδα στην περιοχή του Αλμυρού, θα παράγει το 15% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταναλώνεται στη χώρα, ενώ θα καίγονται σε καθημερινή βάση 3.000 τόνοι λιθάνθρακα…
Από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού Στέργιος Γαρδικλής τόνισε όπως όλοι οι τοπικοί φορείς αποστείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στη ΔΕΗ, ότι σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα αποδεχθούν μία τέτοια επένδυση και ότι θα επιχειρήσουν, όπως πρόσθεσε, μέσα από τα θεσμοθετημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημοψηφίσματα, να ακυρώσουν στην πράξη την υλοποίηση μίας επένδυσης, που επιχειρείται να λειτουργήσει στην περιοχή μας μετά την ακύρωση της αντίστοιχης επένδυσης στη Γερμανία
Από την πλευρά του τέλος ο δήμαρχος Σούρπης Κ. Καραγκιόζογλου ζήτησε οι φορείς να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους στην Αθήνα την απόφαση της ΔΕΗ για την ίδρυση του εργοστασίου στην περιοχή τους.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=