ΤΟΠΙΚΑ

Πάγωμα οφειλών προς ΟΑΕΕ στο Βόλο

πάγωμα-οφειλών-προς-οαεε-στο-βόλο-724984

Ζητά η ΟΕΒΕΜ που προχωρά σε κατάληψη την ερχόμενη Τετάρτη

Πάγωμα όλων των οφειλών προς Ο.Α.Ε.Ε. για τουλάχιστον 2 χρόνια, ήπιες ρυθμίσεις οφειλών χωρίς προκαταβολή και εξόφληση σε 120 μηνιαίες δόσεις και θεώρηση όλων των βιβλιαρίων του ΟΑΕΕ για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών ζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας.

Μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ χθες και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Βόλο στην οδό Ροζού 74 την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 από τις 7 το πρωί.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες θεωρούν πλέον τις κινητοποιήσεις μονόδρομο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να σταματήσει ο «βραχνάς» των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αποτελεί μία ακόμη οικονομική «θηλειά» για τους περισσότερους.

Εκτός από τις ρυθμίσεις που προτείνουν για να ανταπεξέλθουν στις οφειλές που έχουν προς τον ΟΑΕΕ, απαιτούν τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Επίσης ζητούν να σταματήσει η κοροϊδία του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων της διαδοχικής ασφάλισης. Να ενταχθούν οι μετανάστες στην επίσημη αγορά εργασίας και σημειώνουν «από την ώρα που ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν παρέχει λόγω οφειλών ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό του 25% έως 27% της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που κράτησε το Ταμείο μας παράνομα» για αυτό και προτείνουν διαγραφή όλων των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στην ασφαλιστική εισφορά, και φυσικά χρειάζεται να υπάρξει μείωση εισφοράς των ασφαλισμένων συναδέλφων μας κατά 30% διότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά.

Τέλος ζητούν να ανέβει το όριο οφειλής που υπάρχει σήμερα από 20.000 € σε 30.000 για όσους συνταξιοδοτούνται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου