ΤΟΠΙΚΑ

Στα «μαχαίρια» η Ομοσπονδία Μετάλλου

στα-μαχαίρια-η-ομοσπονδία-μετάλλου-725152

«Στα μαχαίρια» η Ομοσπονδία Μετάλλου με το τοπικό Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας».Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το Συνδικάτο που εντάσσεται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι παραπλανεί τους εργαζόμενους και παρουσιάζει το «άσπρο – μαύρο», κάνει λόγο για «κατήφορο» και αποδοκιμάζει την τακτική που ακολουθεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι με την στάση του εξυπηρετεί παραταξιακές σκοπιμότητες που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα του κλάδου του μετάλλου που πλήττεται το τελευταίο διάστημα σημαντικά, εξαιτίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των επιπτώσεων των μνημονίων.

Η ΠΟΕΜ σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίσει ότι το συνέδριο της Ομοσπονδίας για το οποίο δέχτηκε επίθεση από το συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» είναι τακτικό και όχι έκτακτο και συμμετέχουν όλοι που είναι ταμειακώς εντάξει για αυτό και κατηγορεί το συνδικάτο ότι προβαίνει σε ανέξοδες επιθέσεις.

Παράλληλα όπως γίνεται γνωστό η ΠΟΕΜ υπέγραψε νέα σ.σ.εργασίας πριν λίγες μέρες με τις εργοδοτικές οργανώσεις των βιοτεχνών όπου διατηρούνται οι συμβάσεις μας χωρίς περικοπή, γεγονός που ωστόσο αποκρύπτεται συνειδητά από το συνδικάτο «Παπαρήγα» και ενώ την προηγούμενη σ.σ.βιοτεχνίας 2010 που προέβλεπε αυξήσεις 10% δεν την υπέγραψαν τα στελέχη το ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΜ, σε αντίθεση με την σημερινή που προβλέπει μηδενικές αυξήσεις την οποία και υπογράφουν.

«Οι ΣΣΕ -σημειώνει η ΠΟΕΜ- δεσμεύουν κυρίως όσους τις υπογράφουν και είναι κατακτήσεις ετών για τους μεταλλεργάτες. Αυτοί που τόσα χρόνια δεν τις υπέγραφαν και συκοφαντούσαν όλους εμάς που τις υπογράφαμε υπερασπιζόμενοι τα ανεξάρτητα συμφέροντα των εργαζομένων, τώρα κόπτονται και χύνουν μαύρο δάκρυ».

Σημειώνεται τέλος ότι ενώ η ΠΟΕΜ πρότεινε καταστατικό συνέδριο για να αλλάξει το εκλογικό μέτρο από 100 σε 60, ώστε να μην αποκλεισθούν 15 περίπου εργοστασιακά σωματεία, στα οποία έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων κάτω από 50, το ΠΑΜΕ αρνήθηκε και ενώ το καταστατικό προβλέπει αλλαγή του εκλογικού μέτρου εφόσον το ψηφίσουν τα ¾ των συνέδρων, οι οποίοι είναι ταμειακά εντάξει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου