ΤΟΠΙΚΑ

ΣΩΡΟΣ: Σε νέα θέση η επένδυση

σωροσ-σε-νέα-θέση-η-επένδυση-851206

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ του περασμένου Σαββάτου ότι στις προθέσεις του Ομίλου των επενδυτών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην υλοποίηση της μεγάλης ξενοδοχειακής επένδυσης στο Σωρό, είναι να προχωρήσουν σε επαναχωροθέτησή της, προκειμένου να παρακάμψουν τις αντιδράσεις των οικιστών που διαφωνούν με τον αρχικό σχεδιασμό, υποστηρίζοντας ότι η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία κτισμάτων σε περιοχή που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Αμφανών.
Σε συνάντηση – αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου και στην οποία ήταν παρόντες οι Δήμαρχοι Ιωλκού και Πορταριάς, δύο νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Παρασκευαΐδη, οι εκπρόσωποι της εταιρίας διεμήνυσαν στους δύο Δημάρχους της περιοχής μας, στους οποίους ανήκουν όλες οι γύρω εκτάσεις, ότι αποφάσισαν όπως η μαρίνα και τα κτίσματα επαναχωροθετηθούν, καθώς, όπως ανέφεραν, στην αρχική τους θέση υπάρχουν σημαντικοί πολεοδομικοί περιορισμοί, που απορρέουν από το γεγονός ότι στην γύρω περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.
Η περιοχή που επιλέγεται ως νέα θέση είναι σε γειτονική έκταση και νοτιοδυτικά και πιο συγκεκριμένα κοντά στο παλιό λατομείο της ΑΓΕΤ. Μία θέση που σύμφωνα με τους επενδυτές παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι γειτνιάζει με 20μετρο δρόμο, συνορεύει με ανισόπεδη διάβαση και επιπλέον διαθέτει φυσικούς λιμενίσκους, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν, χωρίς να υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους οικιστές.
Οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν αποδέκτες της βούλησης των εκπροσώπων της εταιρίας για την υλοποίηση της επένδυσης και της αγωνίας τους ότι οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να δρομολογηθούν τάχιστα, καθώς υπάρχει η δέσμευση για την λειτουργία δύο γηπέδων γκολφ στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου μέχρι το 2013 που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Όπως τόνισαν οι επενδυτές, όλες πλέον οι προσπάθειές τους προσανατολίζονται στον καθορισμό των χρήσεων γης στην περιοχή μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και στον αποχαρακτηρισμό όλων των εκτάσεων που σήμερα είναι χορτολιβαδικές και χρησιμοποιούνται για τη βοσκή ζώων.
Οι δύο Δήμαρχοι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας ένα λογικό αντίτιμο για τη μακροχρόνια εκμίσθωση ων εκτάσεων, που κατά 25% ανήκουν στο Δήμο Πορταριάς και κατά 75% στο Δήμο Ιωλκού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου