ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Στάμος: Αφησε αιχμές συνιστώντας ψυχραιμία

γ-στάμος-αφησε-αιχμές-συνιστώντας-ψυχ-851206

Ενα βήμα πίσω… συνιστά η χθεσινή σιωπή των δύο βασικών πρωταγωνιστών της δημόσιας σκληρής σύγκρουσης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας χθες επί βολιώτικου εδάφους πλέον… δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα της αποπομπής Φώτη, την οποία θεωρεί δεδομένη, ενώ ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δημοσίως δεν προέβη σε καμία δήλωση, περιμένοντας την παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη.
Την ενδεδειγμένη αυτή σιωπή “έσπασε” ο αντιδήμαρχος Βόλου και μέλος της ΚΟΕΣ Γιάννης Στάμος, που ζήτησε να σταματήσουν “οι καουμποϊσμοί” και από τις δύο πλευρές, εάν και εμμέσως πλην σαφώς σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας την απόφαση του Νομάρχη να επιμείνει στην αποπομπή του γραμματέα από την ομάδα πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Η χθεσινή επισήμανση του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια “ισχύει η δήλωσή μου στο ακέραιο για τον κ. Φώτη” ότι δηλαδή με τα όσα υποστήριξε περί συναλλαγής έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ομάδας, ερμηνεύεται αφενός ως μία επιλογή να μην ριχτεί -προς το παρόν- άλλο λάδι στη φωτιά- και αφετέρου να διαμηνυθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική στιγμή καμία πιθανότατα ανάκλησης της αποπομπής.
“Συνιστώ ψυχραιμία, επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Γιάννης Στάμος. Κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης σε τίποτα. Και οι δύο έχουν να διαχειριστούν κάτι που δεν τους ανήκει. Γι’ αυτό λοιπόν καλά θα κάνουν να σταματήσουν οι καουμποϊσμοί και να λυθεί το θέμα στα όργανα του κινήματος, συμπλήρωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «και ο κ. Φώτης που είναι Συντονιστής στην οργάνωση, δεν είναι δικό του το κόμμα και ο κ. Παπατόλιας που είναι Νομάρχης, πήρε μία παράταξη που δεν την ίδρυσε ο ίδιος -αλλά τη διαχειρίζεται- από αυτούς που του την παραδώσανε και αυτός δεν είναι άλλος από τον πολιτικό φορέα που λέγεται ΠΑΣΟΚ».
Όταν ωστόσο ο αντιδήμαρχος ρωτήθηκε να σχολιάσει την επισήμανση του Νομάρχη ότι ισχύει στο ακέραιο η αποπομπή, επισήμανε με ανάλογο ύφος: “Παπατόλιας είναι αυτός, δηλώσεις κάνει…”
Χθες πάντως το βράδυ συνεδρίαζε η 13μελής Γραμματεία της ΝΟΕΣ, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν στην προετοιμασία του συνεδρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου