ΤΟΠΙΚΑ

Θα έρθει στο Βόλο η ιπτάμενη τέφρα;

θα-έρθει-στο-βόλο-η-ιπτάμενη-τέφρα-851206

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τονίζει:
«Ενεργοί πολίτες του Αλιβερίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου, εμπόδισαν χθες την εκφόρτωση πλοίου που μετέφερε ιπτάμενη τέφρα που προορίζονταν για το εκεί εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το πλοίο αυτό θα έρθει στο Βόλο για να μεταφέρει το επικίνδυνο αυτό προϊόν.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τις αρχές της Μαγνησίας και του Βόλου, καθώς και το Λιμεναρχείο να επαγρυπνούν για να εμποδιστεί η εκφόρτωση της ιπτάμενης τέφρας στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο.
Στοιχεία όπως το Ουράνιο, το Αρσενικό, ο Μόλυβδος, το Χρώμιο, το Νικέλιο, ο Ψευδάργυρος, ο Χαλκός, το Βάριο, το Θόριο, το Σελήνιο, το Μολυβδαίνιο, το Καίσιο, και άλλα, όταν βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις καθίστανται ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και, για το λόγο αυτό, χαρακτηρίζονται ως πιθανώς τοξικά.
Έχει αποδειχθεί ότι τα σωματίδια της ιπτάμενης τέφρας με διαστάσεις μεταξύ 0,01 και 10 μm μπορούν να απομακρυνθούν με τα αέρια ρεύματα, συμπεριφερόμενα και αυτά ως αέρια.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου