ΤΟΠΙΚΑ

Εδειξε άλλους ενόχους ο Θέμος

εδειξε-άλλους-ενόχους-ο-θέμος-851206

Με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίσθηκε χθες η έρευνα του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου.
Περισσότερο από πέντε ώρες διήρκεσε η χθεσινή κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη.
Ο κ. Αναστασιάδης προσήλθε στις 9 το πρωί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξανδρο Κατσαντώνη.
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: “Τρία πράγματα έχω μόνο και μου επιτρέπεται να πω, το ένα είναι ότι η ίδια η Τσέκου μας δήλωσε ότι είχε σταλεί το υλικό και το dvd στο Μαξίμου, μέσω μιας φίλης της που δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού.
Δεύτερο, σε απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα πέντε εκατομμύρια, τα λεφτά αυτά τα μάζεψα από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% της εφημερίδας σε έναν εφοπλιστή της δεξιάς και φίλο του κ. Καραμανλή.
Και το τρίτο που έχω να πω είναι ότι έχω στοιχεία και προσκόμισα και στοιχεία ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα”.

Θ. Ρουσόπουλος
Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση αν ήρθε στα χέρια της κυβέρνησης το γνωστό dvd για την υπόθεση Ζαχόπουλου στις 17 Δεκεμβρίου δήλωσε πως υπάρχουν μία σειρά από απαντήσεις του στις οποίες και παρέπεμψε.
Σε ερώτηση αν ο κ. Ανδριανός παρέλαβε το dvd από τον κ. Θ.Αναστασιάδη είπε ότι στο ερώτημα έχει απαντήσει και ο ίδιος, και ο κ. Ανδριανός και στον ανακριτή. “Επιμένει δηλαδή ο κ. Ανδριανός στην άποψη ότι παρέλαβε το dvd από το δημοσιογράφο;” ήταν η επόμενη ερώτηση. “Δεν είναι άποψη. Αυτή είναι η αλήθεια”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει θέσεις στελεχών της Ν.Δ που θεωρούν ότι δεν έγιναν καλοί χειρισμοί της υπόθεσης Ζαχόπουλου, είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια δήλωση αλλά σημείωσε πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
Σε ό,τι αφορά τις φήμες και για άλλες τηλεφωνικές ή δια ζώσης επαφές του κ. Ανδριανού με τον κομιστή του dvd, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως το θέμα έχει εξαντληθεί και αναφερόμενος σε εύρημα δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο το 70% των πολιτών εκτιμά ότι δεν θα μάθει την αλήθεια, υπενθύμισε πως έχει πει την άποψή του για τις δημοσκοπήσεις.
Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ρουσόπουλος επιβεβαίωσε ότι μιλά με δημοσιογράφους, εκδότες και διευθυντές και πρόσθεσε πως “έχουμε φτάσει να δαιμονοποιούμε τη σχέση δημοσιογράφων – πολιτικών”. Όσο για το αν προβληματίζει το γεγονός ότι οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της προβληματίζεται από την άποψη που εκφράζουν οι πολίτες μέσα από τις έρευνες κοινής γνώμης και σε επόμενη ερώτηση τόνισε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συνέπειας, της αλήθειας, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
Σε ερώτηση πώς βλέπει η κυβέρνηση το γεγονός ότι οι πολίτες αισθάνονται ντροπή και θυμό για τη διαφθορά, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της Ν.Δ στην κυβέρνηση, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς θυμό για ζητήματα διαφθοράς και διαβεβαίωσε ότι έτσι αισθάνονται όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις με στόχο τη διαφάνεια. “Το άλλο είναι αν συγχέουμε δημιουργώντας αχλύ, καταστάσεις με την έννοια της διαφθοράς και αναφέρομαι στα τελευταία γεγονότα”, επεσήμανε.
Σχετικά με το ερώτημα του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ κ. Βελόπουλου αν γνώριζε η κυβέρνηση για τον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Θ. Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα περίμενε από τους βουλευτές να μην προσπαθούν να υποκαταστήσουν τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι ο βουλευτής έχει το δικαίωμα να ρωτήσει στη Βουλή σημειώνοντας ότι οι ερωτήσεις στη Βουλή είναι δημόσιες.
Σε ερώτηση αν ο κ. Ανδριανός θα προσέλθει στον ανακριτή στην περίπτωση που κληθεί για κατ αντιπαράσταση εξέταση, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι 1ον δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις, 2ον ότι ο ανακριτής κάνει τη δουλειά του και ας τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του όπως κρίνει και 3ον ότι η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής και την κείμενη νομοθεσία. Όσο για το αν έχει ο ίδιος κληθεί για κατάθεση απάντησε μονολεκτικά “όχι”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου