ΤΟΠΙΚΑ

Τριμερή αύριο για την απόλυση συνδικαλιστή

τριμερή-αύριο-για-την-απόλυση-συνδικα-725494

Tριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας για Κιολεϊδη. Επί τάπητος η απόλυση του συνδικαλιστή του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» Στάθη Μιχάλη αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι μετά την παρέμβαση του συνδικάτου. Στην τριμερή το σωματείο θα ζητήσει την ακύρωση της απόλυσης καθώς θεωρεί ότι είναι παράνομη και καταχρηστική και παραθέτει μία σειρά από διατάξεις του εργατικού δικαίου που δικαιώνουν τον απολυμένο συνδικαλιστή που έχασε τη δουλειά του, την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ για την ΕΡΤ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως κατήγγειλε ο ίδιος χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει την πόρτα της εξόδου από τη συγκεκριμένη εταιρεία καθώς μία ακόμη απόπειρα είχε γίνει για συνδικαλιστικούς και πάλι λόγους στις αρχές του 2000.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδικάτου από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και τον Μάιο του 2013 στο εργοστάσιο Κιολεϊδη έχουν πραγματοποιηθεί 25 απολύσεις.

Οπως κατήγγειλε χθες ο ίδιος ο απολυμένος συνδικαλιστής η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο δουλειάς είναι «αρνητική», άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται το προσωπικό η διεύθυνση του εργοστασίου και κατήγγειλε ότι οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών τα οποία ουσιαστικά έχουν «παγώσει» παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις για σταδιακή αποπληρωμή.

Παράλληλα αυτό που προκαλεί αίσθηση και καταγγέλθηκε επίσης χθες είναι ότι την ημέρα που απολύονταν ο συνδικαλιστής του συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» η διεύθυνση προσωπικού του εργοστασίου καλούσε τους εργαζόμενους στο γραφείο για να επιδώσει ατομικές συμβάσεις, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είναι «μονόδρομος η αποδοχή και υπογραφή τους προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αυτές οι ατομικές συμβάσεις περιλαμβάνουν μειώσεις στις αποδοχές του προσωπικού από 15% μέχρι και 40% με τις αποδοχές να φτάνουν το ανώτερο τα 700 ευρώ.

«Έχουν βάλει στόχο να τσακίσουν τα μεροκάματα και να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις. Η κίνηση αυτή της εταιρείας να απολύσει συνδικαλιστή έχει στόχο της δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και στόχος είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο απολυμένος συνδικαλιστής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου