ΤΟΠΙΚΑ

ΤΟΙΧΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ: Εργα πτερόεντα…

τοιχοσ-κολυμβητηριου-εργα-πτερόεντα-851206

Την ώρα που ο εργολάβος Κ. Χρόνης έστελνε αργά το μεσημέρι στις τοπικές εφημερίδες την πρόσκλησή του προς τοπική εταιρία γερανών για την αποξήλωση του πλαϊνού τοίχου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας, επειδή δεν αποπληρώθηκε το αντίτιμο της αξίας του, το ίδιο ζήτημα λίγες ώρες αργότερα αποτελούσε αντικείμενο νέας οξείας αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, που συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ.
Ο τοίχος του Κλειστού Κολυμβητηρίου αποτελεί μία πονεμένη… ιστορία που διαρκεί εδώ και 3 1/2 και η οποία αποτελεί μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας, αμφιλεγόμενων υποσχέσεων που προσβάλλουν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα και οι οποίες γεννούν περίεργους συνειρμούς που θέτουν εν αμφιβόλω τους κανόνες καλής πίστης μεταξύ αιρετών και εργοληπτών δημοσίων έργων.
Πιο συγκεκριμένα αργά το μεσημέρι από την εταιρία ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ έφτασε το παρακάτω έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί ο υπεύθυνος της εταιρίας κ. Χρόνης σε υπεύθυνο γερανοφόρων οχημάτων που δραστηριοποιείται στο Βόλο και από τον οποίο ζητεί «όπως μεθαύριο το πρωί χρησιμοποιηθούν γερανοί-μηχανήματα για την αποξήλωση του τοιχίου και των άλλων εξαρτημάτων από το Κλειστό Κολυμβητήριο, διότι οι υπεύθυνοι είναι εντελώς αναξιόπιστοι και επί 3,5 χρόνια δεν έχουν προχωρήσει ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούμε. Παρά την υπομονή μας, συνεχώς η ανηθικότητά τους μεγαλώνει. Μετανιώνω, λέει στην επιστολή του ο Κ. Χρόνης, που δεν τα ξηλώσαμε πέρυσι, παρά τις διαβεβαιώσεις τους για την πληρωμή».
Ο κ. Χρόνης στην επιστολή του σημειώνει ότι έχει κάνει ήδη αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, με την οποία ζητεί την κατάσχεση του εξοπλισμού του Δημαρχείου, ως έσχατο μέσο για την πληρωμή των χρημάτων που του οφείλονται.

Συζήτηση
στο Δ.Σ
Νωρίς το βράδυ, όπως προαναφέρθηκε, το θέμα ήλθε προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, καθώς εισήχθη ως θέμα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που το επανεισήγαγε στο θέμα με τα συνεχιζόμενα έργα του 2007 που μεταφέρονται στο 2008.
Η συζήτηση ξεκίνησε από τον κ. Μολοχίδη, που ζήτησε διευκρινίσεις για τις πρόσθετες εργασίες που περιλαμβάνονται στο ποσό των 170.000 ευρώ, για τον πλαϊνό τοίχο του κολυμβητηρίου. Οι διευκρινίσεις που ζήτησε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος αντιπαράθεσης από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, με τις περισσότερες μάλιστα βολές να κατευθύνονται προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Φούσκη, που αποδέχθηκε, όπως επισημάνθηκε, αφελώς την προσφορά που έγινε από τεχνική εταιρία «λόγω προσωπικών γνωριμιών με πολιτικούς παράγοντες». Στη συνέχεια αυτή η προσφορά… αποδείχθηκε έωλη και προέκυψε απαίτηση ύψους 210.000 ευρώ.
Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά της πλειοψηφίας κατηγόρησε την πρώην Δημοτική Αρχή ότι δεν διασφάλισε εγγράφως τη δωρεάν παραχώρηση και ότι έδωσε βάση στις προφορικές υποσχέσεις που είχε από πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας, λέγοντας παράλληλα ότι λύση στο θέμα μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη διαχείριση του θέματος από διαπαραταξιακή επιτροπή. Ναι στη διαπαραταξιακή επιτροπή, είπε με τη σειρά του και ο κ. Λινάρδος. Από την πλευρά του μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Παύλος Μαβίδης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διαπιστώσεις του και στους χαρακτηρισμούς. Ενδεικτικό της δυσκολίας που υπάρχει είναι ότι όπως είπε ο κ. Μαβίδης, ο κ. Γκούπας νίπτει τας χείρας του, ενώ έκανε λόγο για έργο που είναι στον αέρα και για το οποίο υπάρχει δυσκολία αποπληρωμής του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου