ΤΟΠΙΚΑ

Εκμίσθωση πέντε παραλιών

εκμίσθωση-πέντε-παραλιών-725714

Η εκμίσθωση των χώρων σε πέντε παραλίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, τροχήλατων αναψυκτηρίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι επαγγελματίες της περιοχής να είναι έτοιμοι να δουλέψουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα θα εκμισθωθούν οι παραλίες: Μυλοπόταμου, Παπά Νερό, Αϊ Γιάννη, Χορευτού και Αγίων Σαράντα. Οι τιμές ενοικίασης που καθορίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ πέρσι οι τιμές ήταν στα 15 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου αρχικά είχε προτείνει προς την Κτηματική Υπηρεσία 7 ευρώ για το τετρ. Μέτρο, ενώ η Κτηματική Υπηρεσία πρότεινε 10 ευρώ για το τετρ. μέτρο.

Φέτος με αρκετή καθυστέρηση και μόνο μέχρι το τέλος του 2013 παραχωρήθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου οι παραλίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει φτάσει 18 Ιουνίου και ακόμη να μην έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Οι παραλίες Μυλοπόταμου, Παπά Νερό, Αϊ Γιάννη, Χορευτού και Αγίων Σαράντα θα παραχωρηθούν για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, τον καθορισμό των τμημάτων κοινόχρηστων χώρων αιγιαλών για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων – τροχήλατων αναψυκτηρίων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Ο αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Μπρίζης αναφέρει χαρακτηριστικά : «Πράγματι η Κτηματική Υπηρεσία καθυστέρησε πολύ τη φετινή χρονιά να προχωρήσει στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού στους Δήμους, αλλά και πάλι η παραχώρηση θα είναι μέχρι το τέλος του 2013. Θεωρούμε πως μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι επαγγελματίες θα μπορούν να δουλέψουν».

Οσον αφορά την εκμίσθωση των παραλιών, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου-Κασσαβέτης επισημαίνει: «από πλευράς Δήμου είναι όλα έτοιμα και έχουν καθοριστεί οι παραλίες και τα σημεία, τα οποία θα εκμισθώσουμε σε επιχειρηματίες μέσα στις επόμενες ημέρες για την τουριστική περίοδο».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου