ΤΟΠΙΚΑ

Μυστικά της θάλασσας και της ζωής…

μυστικά-της-θάλασσας-και-της-ζωής-851206

Γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο των παραστατικών τεχνών είναι η μουσική παράσταση που παρουσιάζεται σήμερα στις 9 το βράδυ στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου. “Τα μυστικά της θάλασσας” που θα επαναληφθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο, αποτυπώνουν την μελωδική άποψη των μελών της καλλιτεχνικής ομάδας των Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη. Στο μουσικό αυτό ταξίδι στη Μεσόγειο και στις θάλασσες του Πλανήτη μέσα από το τραγούδι, την κίνηση, το λόγο, την εικόνα, πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Παρθένης, τραγούδι, φωνητικά, κρουστά, Ζαφείρης Κουκουσέλης, πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν, Δημήτρης Μπεφάνης, μπουζούκι, φωνητικά, Παύλος Ζαχόπουλος, κόντρα μπάσο, Δημήτρης Γεράσης, κιθάρα, φωνητικά, Γιώτα Τσιρώνη, τραγούδι, φωνητικά, κείμενα διαβάζει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη και χορεύει η Αντζελα Καλαντζή. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι Νίκος Παρθένης και Ζαφείρης Κουκουσέλης, ενώ την επιλογή και την συγγραφή των κειμένων υπογράφει ο Νίκος Παρθένης, ο οποίος σημειώνει : “Γοητεύει, φοβίζει… μαγεύει, απωθεί… θρήνος και χαρά… λύπη και πανηγύρι… αέναη κίνηση… αθανασία… θορυβώδης και βουβή… με τη ζωντάνια των σιωπηλών πλασμάτων που κρύβει μέσα της… ακόρεστα πεινασμένη και γενναιόδωρη… διαθέσιμη και απόμακρη… αρχή και τέλος, δίχως μέση… ερωμένη και παρθένα… κατακτημένη και άβατη… φιλόξενη και άξενη… γέφυρα και χαράδρα… επιφανειακή και αβυσσαλέα… λουσμένη στο φως και βυθισμένη στο σκοτάδι… δίπλα, μέσα, απέναντι, μακριά…ανυπόταχτη σε τρίαινες και θυμιατά… παρηγοριά και απελπισία… Αιγαίο, Ιόνιο, Μεσόγειος, Βόσπορος, Μαύρη Θάλασσα, Ατλαντικός… θάλασσες… ΘΑΛΑΣΣA”.
Τα μέλη που συνθέτουν την αξιόλογη αυτή καλλιτεχνική ομάδα διαθέτουν περγαμηνές γνώσης και πολιτιστικής ευαισθησίας, υψηλή κατάρτιση, ταλέντο και αισθητική που αναμφίβολα αγγίζει και συνεπαίρνει τον θεατή. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Για παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, εισιτήρια πωλούνται κατά την ημέρα της παράστασης από το ταμείο του Θεάτρου της Ηλεκτρικής από τις 18,00 το απόγευμα έως και την έναρξη. Από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου γίνεται κανονικά η προπώληση των εισιτηρίων. Τιμή εισιτηρίου : 20€ και 15€ για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Για πρώτη φορά ισχύει το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, για τετραμελείς οικογένειες και άνω όπου τα παιδιά έχουν γενική είσοδο 5€, π.χ. για 2 ενήλικες και 2 παιδιά το εισιτήριο προς 50€ αντί των 70€ που είναι η κανονική τιμή των εισιτηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24210 32 818 και 24210 53604. Χορηγός του φετινού Φεστιβάλ είναι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και χορηγοί επικοινωνίας οι: ΤRΤ τηλεόραση – Ράδιο ΒΕΡΑ, εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, Δημοτικό Ραδιόφωνο, Ελληνική Ραδιοφωνία Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 FM, ΝΕΤ 105,8, ΕΡΑ Δίκτυο, www.goculture.gr. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Δήμο Βόλου με την οργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, με την υποστήριξη των: Προξενείων Αυστρίας και της Πολωνικής Δημοκρατίας καθώς και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών – IFA και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου