ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερα «ρολά» στο Χιονοδρομικό Πηλίου

διήμερα-ρολά-στο-χιονοδρομικό-πηλί-851206

Σε διήμερη διακοπή της λειτουργίας του υποχρεούται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, για την προγραμματισμένη συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων του.
Οι πίστες σκι στις Αγριόλευκες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ενώ το Χιονοδρομικό Κέντρο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι τους φίλους του χειμερινού σπορ από την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο απολογισμός από τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε το Χιονοδρομικό άνοιξε αυλαία για τη φετινή σαιζόν μέχρι και σήμερα, είναι πάντως ικανοποιητικός.
Στοιχεία έδωσε χθες ο υπεύθυνος νομαρχιακός σύμβουλος του Χιονοδρομικού Γ. Μπάϊμπας, αναφέροντας ότι η λειτουργία του Κέντρου ήταν υποδειγματική και απέσπασε για τη λειτουργία του, την άριστη προετοιμασία του και τις υπηρεσίες που παρείχε σε χιονοδρόμους και επισκέπτες, τις καλύτερες κριτικές.
Κατά τη χρονική περίοδο από 16 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου τα έσοδα από τα εισιτήρια χρήσης των αναβατήρων ανήλθε στις 133.932 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός χρηστών ανήλθε στα 9.251 άτομα.
Στον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου έχουν δοθεί 250 ετήσιες κάρτες για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών τους. Ως εκ τούτου οι εν δυνάμει χρήστες των αναβατήρων το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν 15.271 άτομα.
Στους υπολογισμούς, όπως διευκρινίζεται, δεν προσμετρώνται οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου που δεν κάνουν χρήση αναβατήρων, αλλά επισκέπτονται τον χώρο για να κάνουν χρήση των άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται.
Η χρήση των αναβατήρων κορυφώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις σε μία ημέρα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, τους αναβατήρες χρησιμοποίησαν 1.165 άτομα. Αντίστοιχος ήταν ο αριθμός των χρηστών στις 30 Δεκεμβρίου.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι από τα λίγα σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε λειτουργία τη φετινή περίοδο. Στο Χιονοδρομικό στις Αγριόλευκες απασχολούνται 25 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων ένας γιατρός, τέσσερις πιστέρ, τέσσερις ταμίες, τέσσερις χειριστές διαστρωτικών μηχανημάτων, δέκα εργάτες γενικών καθηκόντων και οκτώ χειριστές αναβατήρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου