ΤΟΠΙΚΑ

Απόλυση συνδικαλιστή του «Μ. Παπαρήγας»

απόλυση-συνδικαλιστή-του-μ-παπαρήγα-725937

Απόλυση συνδικαλιστή του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» την ημέρα μάλιστα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ προκαλεί νέες αντιδράσεις στο εργοστάσιο Κιολεϊδης.

Το Συνδικάτο Μετάλλου μαζί με άλλους συνδικαλιστές από τα σωματεία της Κόκα -Κόλα, Τύπου και Χάρτου, των συνταξιούχων του ΙΚΑ, και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση του μέλους της διοίκησης του συνδικάτου Μετάλλου Στάθη Μιχάλη.

Οι συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κων. Στεργίου, ζήτησαν να συναντηθούν με την διεύθυνση της εταιρείας για να ζητήσουν την άρση της απόλυσης του συνδικαλιστή. Όμως οι εκπρόσωποι της εταιρείας διεμήνυσαν ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να συναντήσουν τους συνδικαλιστές». Μπροστά στην άρνηση να τους συναντήσει, οι συνδικαλιστές πέρασαν στο εσωτερικό του εργοστασίου και ανέβηκαν στα γραφεία της εταιρείας όπου όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ επικράτησε ένταση καθώς δέχτηκαν απειλές ότι θα ειδοποιηθεί η αστυνομία και θα υποβληθούν μηνύσεις. Ο Κων. Στεργίου ζήτησε την άμεση επαναπρόσληψη του μέλους της διοίκησης του συνδικάτου Μετάλλου και επισήμανε ότι η απόλυση αυτή «είναι παράνομη και έγινε για τον εκφοβισμό των εργαζομένων της επιχείρησης, ώστε να υποκύψουν στους εκβιασμούς του βιομήχανου Κιολεϊδη, που ζητά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας μείωσης του μισθού από 20 – 40%, ενώ δεν καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» καταγγέλλεται η εργοδοσία του εργοστασίου «Κιολεϊδη» για την απόλυση του εκλεγμένου συνδικαλιστή στην διοίκηση του συνδικάτου Στάθη Μιχάλη και υπογραμμίζεται: «Η Κυβέρνηση με το δόγμα νόμος και τάξη με την μέθοδο του σοκ και δέος, απολύει μαζικά εργαζόμενους από το δημόσιο, επιστρατεύει ολόκληρους κλάδους θέλοντας να στείλει το μήνυμα «σκύψτε το κεφάλι». Έτσι και ο συγκεκριμένος βιομήχανος θέλει να σπείρει τον φόβο και την τρομοκρατία, θέλει να σας δέσει χειροπόδαρα, ώστε να υπογράψετε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς να βγάλετε άχνα, να μην ακουστεί ούτε μία φωνή άρνησης υπογραφής. Δηλώνουμε στην εργοδοσία και σε κάθε κατεύθυνση ότι το συνδικάτο μας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα θα παλέψει με όλους τους τρόπους για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή συναδέλφου μας που ακόμη και με τους νόμους του αστικού κράτους η απόλυσή του είναι παράνομη».

Tην απόλυση του συνδικαλιστή καταγγέλλει επίσης και η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στο Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου