ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Ξεπερνιούνται τα νέα εμπόδια

περιφερειακοσ-ξεπερνιούνται-τα-νέα-ε-851206

Ξεπεράστηκαν όπως φαίνεται τα νέα εμπόδια που έβαλαν «φρένο» στην απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών του Περιφερειακού.
Στον θολωτό τάφο οι εργασίες αναμένεται να επαναρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από εβδομάδες διακοπής.
Διαδοχικές επικοινωνίες με τον υπεργολάβο του έργου για την προσωρινή στερέωση του αρχαιολογικού μνημείου, αλλά και την εργολήπτρια εταιρία της εργολαβίας-σκούπα ΝΤΙ.ΕΣ. είχε χθες ο αντινομάρχης Έργων Ηλ. Ξηρακιάς. Από τις επαφές ενημερώθηκε ότι τα προβλήματα που καθυστερούσαν την επανέναρξη των εργασιών έχουν ξεπεραστεί και από την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο πόστο τους.
Η υπεργολαβία στο θολωτό τάφο σταμάτησε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως έκτοτε οι εργασίες δεν συνεχίστηκαν εξαιτίας προβλημάτων στη χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που είχε ο κ. Ξηρακιάς, τα προβλήματα με τη ροή της χρηματοδότησης αντιμετωπίστηκαν και στο εργοτάξιο πιάνουν και πάλι δουλειά από τη Δευτέρα.
Την ίδια στιγμή διάθεση συνεργασίας επιδεικνύει η εργολήπτρια εταιρία ΝΤΙ.ΕΣ. Οι εργασίες στο πλαίσιο της εργολαβίας-σκούπα σταμάτησαν από προχθές, όταν μετά από έλεγχο του σωματείου χειριστών μηχανημάτων διαπιστώθηκε ότι τρία μηχανήματα, τα οποία δούλευαν στον Περιφερειακό, ήταν στον «αέρα», χωρίς δηλαδή ασφαλιστήρια συμβόλαια και άδεια κυκλοφορίας.
Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ενημέρωνε χθες τον νομαρχιακό σύμβουλο και πρόεδρο του σωματείου χειριστών ότι κινούνται ήδη όλες οι διαδικασίες για να εκδοθούν τα απαιτούμενα έγγραφα. Επιθυμία της εταιρίας είναι η εκκρεμότητα να λήξει το συντομότερο δυνατό και στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας τα μηχανήματα να μπουν και πάλι σε λειτουργία.
Τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που καθυστερούν σημαντικά την ολοκλήρωση του περιφερειακού Βόλου δεν έχουν τέλος.
Οι εργασίες της εργολαβίας-σκούπα εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι, αν αυτό δεν αλλάξει δραστικά, η υλοποίηση του έργου θα είναι δύσκολο να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος και ιδιαίτερα δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για κυκλοφορία οχημάτων το επόμενο καλοκαίρι στο βόρειο κλάδο, ήταν ένα από τα συμπεράσματα της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, στη διάρκεια της πρόσφατης πρώτης συνεδρίασης των μελών της.
Το πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο συνυπογράφουν όλα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του περιφερειακού Βόλου απεστάλη στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.
Η Επιτροπή διαπίστωσε επιπλέον ότι δεν έχουν κηρυχθεί οι απαλλοτριώσεις για τα τμήματα του Περιφερειακού από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης μέχρι τον Κραυσίδωνα, αλλά και εκείνες στο τρίτο τμήμα του Περιφερειακού.
Στις αποφάσεις της Επιτροπής είναι ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για μερική τροποποίηση της μελέτης-σκούπα.
Καλεί δε τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συντονίσει τις ενέργειες των υπηρεσιών, ώστε να υλοποιηθούν έγκαιρα οι εργολαβίες και να δοθεί στην κυκλοφορία ο Περιφερειακός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου