ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

*Στη σοφίτα του Κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών και Βασάνη) λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής της Ερης Σκυργιάννη με θέμα «Το αόρατο Δίκτυο» που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, video art, και εγκαταστάσεις. Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιανουαρίου 2008. Ώρες λειτουργίας:10 – 1 π.μ. & 6 – 9 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

* «Εσωτερικά τοπία – πρόσωπα και θέματα καθημερινά», από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα παρουσιάζονται στον 3ο όροφο του Ντε Κίρικο.
* Στον (4ο όροφο) λειτουργεί καθημερινά από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, (η τρίτη κατά σειρά θεματική ενότητα), με «Έργα Χαρακτικής», χάρτες, γκραβούρες και έργα νεοελλήνων χαρακτών. Περίπου 80 έργα, δείχνοντας ολόκληρο το φάσμα των διαφορετικών τύπων της χαρακτικής τέχνης. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.Σάββατο 10.00 – 13.00.

* Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την περιοδική έκθεση «Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008.

Ομιλίες

• Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενώσεως. Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί ομιλία του π. Νικόλαου Νασιώκα με θέμα “Ο Μέγας Αθανάσιος: Ατλας της Ορθοδοξίας”.

* Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στις 7.15 το απόγευμα στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου “Οι Τρεις Ιεράρχαι” η μελέτη στο αγιοπατερικό κείμενο “Λόγοι εις το Πάτερ ημών” του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης. Εισηγητής είναι ο θεολόγος κ. Βασίλειος Κοτσμανίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική ομιλία στην “Χριστιανική Αγωγή” (Κοραή και Αλεξάνδρας). Το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι “Οταν μας υβρίζουν”.
Ομοια ομιλία θα πραγματοποιηθεί και στην “Χριστιανική Αγωγή” Αλμυρού (Αχιλλέως και Μυρμιδόνων) την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.

Γηροκομείο

* Σήμερα Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 π.μ.- 9.30 π.μ. θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Γηροκομείου “Αγιοι Πάντες” Θεία Λειτουργία.

Κοπές πίτας

* Το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Παρκ” για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης η κ. Χριστίνα Καφετσούλη, πρόεδρος του Ομίλου UNESCO του Ν. Λάρισας, θα αναπτύξει το θέμα “Ρατσισμός-Αντιρατσισμός”. Πληροφορίες για προσκλήσεις δίνονται από την κ. Σούλα Περεντίδη στο τηλέφωνο 2421036355.

* Το ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στο κέντρο Σουΐπας Παλλάς. Κάρτες διατίθενται και στα δύο παραρτήματα του ΚΑΠΗ. Αναχωρήσεις πούλμαν από το Δημαρχείο και την Πλατεία Ελευθερίας από τις 7 το απόγευμα.
• Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Βόλου-Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο “Παρκ”.

* Η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Ν. Μαγνησίας “Αγιος Νικόλαος” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κοπής της πίτας και μουσική συνεστίαση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο “Γιάνκα” των Αλυκών. Κάρτες διατίθενται στο γραφείο της Ενωσης Κουταρέλια 12-2ος όροφος, από Δευτέρα έως Πέμπτη 9-12 κάθε πρωί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421021102.

• Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου την ετήσια γιορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η καθιερωμένη αρτοκλασία. Στις 11.30 το πρωί θα γίνει η κοπή της πίτας της Αδελφότητας στο κέντρο “Θεόφιλος”.
• Ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βόλου “Ο Αθανάσιος Διάκος” θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο κέντρο “Θεόφιλος”. Συγχρόνως θα βραβεύσει τα παιδιά των Ρουμελιώτικων οικογενειών που απέκτησαν αριστεία προόδου κατά το σχολικό έτος 2006-2007. Μετά το τέλος της τελετής, όσοι επιθυμούν θα παραμείνουν για φαγητό και διασκέδαση.

• Η Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας θα τελέσει Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας προς τιμή του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου. Στις 11.30 το πρωί θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας στην Στέγη της Ενώσεως Ποντίων, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Θράκης με Αδραμυττίου στη Νέα Ιωνία.

• Τον ετήσιο χορό τους θα πραγματοποιήσουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Βόλου και Νέας Ιωνίας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο κέντρο “Μέγαρο” στον κόμβο Βελεστίνου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, δώρα και ξεχωριστό πρόγραμμα.

* Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Το Εγγλεζονήσι” θα κόψει την πίτα του το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ στο κέντρο “Λουκάντα” πλαισιωμένη από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

• Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κέντρο “Πέτρινο” την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 9 το βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2421038879 και 32625.

* Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου το ΚΑΠΗ Δήμου Νέας Ιωνίας θα κόψει την πίτα του στο κέντρο “Μέγαρο” στις 7.30 μ.μ. Για τη μεταφορά θα ναυλωθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και από το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης στις 6.30 μ.μ. και από τις Γλαφυρές στις 7.30 μ.μ. Κάρτες για την εκδήλωση (10 Ευρώ για μέλη και 18 Ευρώ για μη μέλη) θα διατίθενται σε όλα τα ΚΑΠΗ από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου τις πρωινές ώρες.
• Ψυχαγωγικό απογευματινό διοργανώνει η “Βολιώτικη Χορωδία” για τα μέλη και τους φίλους της, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. Η εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, περιλαμβάνει τραγούδι, ζωντανή μουσική και προσεγμένο πιάτο. Για κάρτες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421022082, στους χορωδούς και στο χώρο της εκδήλωσης, εφόσον θα υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις.

* Το Τοπικό Τμήμα Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Παρκ”. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα ευχάριστο απογευματινό παρέα με την ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη.

Εκδρομές

• Ο Εκδρομικός Ομιλος “Νέα Ζωή” έχει προγραμματίσει για τον Ιανουάριο τις κάτωθι εκδρομές: για τις 27/1 σε Αργαλαστή-Αγιο Κωνσταντίνο-Πάλτση (καταφύγιο). Στις 25/1 εξάλλου θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνεστίαση μελών και φίλων του, στο κέντρο “Γιάνκα” των Αλυκών, κατά την διάρκεια της οποίας θα κοπεί η βασιλόπιττα του Ομίλου. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. και το κατάστημα ανδρικών ειδών “Ο Μάκης” Ιωλκού 17, τηλ. 2421036021.
• Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 27 Ιανουαρίου Βοιωτία πεζοπορική Υπατο-Μονή Σαγματά-Πλατανάκι. Κυριακή 3 Φεβρουαρίου Δυτικό Πήλιο πεζοπορική Αγριά-Αγιος Λαυρέντιος-Αγριά. Κυριακή 10 Φεβρουαρίου Μετέωρα πεζοπορική Καστράκι-Ιερές Μονές-Καλαμπάκα. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18) τηλ 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου