ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αλίμονο
Η εμπλοκή συγγενικών προσώπων στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νομάρχη και Συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς και δεν τιμά όσους πίσω από την ανωνυμία τους επιχείρησαν να πλήξουν με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον κ. Φώτη. Αφενός διότι δεν υπάρχει “οικογενειακή συνευθύνη” και όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, αφετέρου διότι τα “χτυπήματα κάτω από τη μέση” βαρύνουν αυτούς που τα υιοθετούν ως πρακτική, νομίζοντας ότι έτσι θα αποφέρουν κέραιο χτύπημα στο “θύμα” τους. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση αγγίζει τα όρια του κανιβαλισμού, μιας και ο όρος πολυχρησιμοποιείται τις τελευταίες μέρες.
Β.Κ

Παιχνίδι
μαγισσών
Ακόμη και ο κ. Χρήστος Νικόπουλος, που θεωρείται ότι θα είναι ανθυποψήφιος του κ. Φώτη για τη θέση του Συντονιστή στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χθες στην TRT και στο Σωτήρη Πολύζο καταδίκασε αυτές τις ανώνυμες καταγγελίες και την έκταση που πήραν, στηλιτεύοντας έτσι όσους πίσω από την ανωνυμία τους επιχείρησαν να δώσουν άλλη διάσταση στο θέμα.
Οι περισσότεροι πάντως έχουν καταλάβει ότι αυτή η κίνηση είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και στόχο να μεταφερθεί το πρόβλημα στο Δήμο Βόλου, γι’ αυτό και ο Αλέκος Βούλγαρης αντέδρασε αμέσως, κάνοντας λόγο για κακοήθειες. Επί της ουσίας χθες δόθηκαν εξηγήσεις, αν και δεν αποκλείεται αυτό το “παιχνίδι μαγισσών” να συνεχιστεί.
Β.Κ

Ναι μεν,
αλλά…
Η προχθεσινή συνεδρίαση πάντως της 13μελούς ΝΟΕΣ δεν ήταν και τόσο ανέφελη, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν μέχρι τέλους σθεναρά την άποψη ότι θα έπρεπε να εκδοθεί μία ανακοίνωση, που να μιλάει επί της ουσίας για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στις επίμαχες προσλήψεις και θα αποδίδει “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Ευνόητο ότι θα αντιδρούσαν στελέχη που είτε συμμετέχουν, όπως η κ. Έφη Καρανικόλα, στην ομάδα πλειοψηφίας της ΝΑΜ και δεν θέλουν να εμπλακούν σε μία νέα περιπέτεια που θα τους έφερνε κόντρα με το Νομάρχη, αλλά και άλλοι που επικαλέστηκαν την ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι για να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Μειοψηφούσα η άποψη του κ. Γ. Αντζούρη, που επέμενε ότι το κόμμα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια, αφού ούτως ή άλλως έχουν διαρρεύσει και παλαιότερα συνομιλίες περί αυτού, υποχώρησε μπροστά στην ανάγκη να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του οργάνου.
Β.Κ

Ες αύριο
τα σπουδαία
Τη Δευτέρα πάντως έρχονται τα δύσκολα. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ τοπικά θα ζητήσουν συνάντηση από το Νομάρχη και θα προτείνουν ευθέως να υπάρξει αναστολή της απόφασης να τεθεί εκτός ομάδας ο κ. Φώτης. Γνωρίζουν βέβαια και οι ίδιοι ότι κάτι τέτοιο θεωρείται από απίθανο έως πολύ δύσκολο, όμως όπως τόνιζαν χθες “εάν υπάρχει διάθεση πράγματι να αποσοβηθεί μεγαλύτερη διάσταση στην κρίση που έχει ξεσπάσει, θα πρέπει να γίνουν βήματα καλής θελήσεως και από τις δύο πλευρές”. Έχουν βέβαια ειπωθεί πολύ σκληρά πράγματα και αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Β.Κ

Στο κάδρο
Ο δήμαρχος Βόλου ήταν σαφής: “Κάποιοι επιδιώκουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Νομαρχία, να μεταφερθεί στο Δήμο Βόλου”, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιοι βρίσκονται στο κάδρο.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι κακώς δημιουργήθηκε τόσος ντόρος από την ώρα που ξεκαθαρίστηκε πώς κινήθηκε η διαδικασία στη Νομαρχία, όταν ωστόσο ρωτήθηκε εάν συμφωνεί με την αποπομπή Φώτη, δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια.
“Εάν κληθώ στον πολιτικό μου χώρο, θα εκφράσω την άποψή μου για την κόντρα μεταξύ Νομαρχίας και Νομαρχιακής”, επισήμανε και έκλεισε το θέμα εκεί.

Εδωσε εξηγήσεις

Στις φήμες για πρόσληψη της γυναίκας του στο Δήμο Βόλου με τον τρόπο που έγιναν οι 42 προσλήψεις στη Νομαρχία και τις οποίες επέκρινε με σφοδρότητα, με συνέπεια να δημιουργηθεί εσωκομματικό πρόβλημα, απάντησε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης. Είπε ότι πρόκειται για μια νομότυπη συνεργασία της συζύγου του με το Δ.Ο.Υ.Κ. με απόδειξη παροχής υπηρεσιών και δεν πρόκειται ούτε για μόνιμη πρόσληψη, ούτε καν για σύμβαση έργου. Ασφαλώς δεν είναι το ίδιο. Πάντως ερωτηθείς ο κ. Φώτης γιατί ο Δήμος Βόλου διάλεξε να συνεργαστεί με τη σύζυγό του κι όχι με τη σύζυγο κάποιου ανώνυμου πολίτη, απάντησε ότι η γραμματειακή υποστήριξη της Αντιδημάρχου είναι ζήτημα επιλογής και εμπιστοσύνης της ίδιας της Αντιδημάρχου. Στο θέμα απόλυτη κάλυψη παρείχε και ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, μιλώντας για αθλιότητες και συκοφαντίες.

Χ.Μ

Μακριά
από τη φωτιά

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους χθες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης για την εσωκομματική κρίση του ΠΑΣΟΚ Νομού Μαγνησίας απάντησε λακωνικά, αλλά αρκετά εύγλωττα: «Είμαι Δήμαρχος Βόλου, οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις δεν με ενδιαφέρουν, αλλά αν κληθώ από τον πολιτικό μου χώρο, θα εκφράσω την άποψή μου». Ο νοών νοήτω.

Χ.Μ

Κοσμοσυρροή
για τη γιορτή

Φωτό: Θανάσης Νάκος

Εκατοντάδες Βολιώτες γέμισαν ασφυκτικά το πολιτικό γραφείο του Θανάση Νάκου χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να ευχηθούν στον Υφυπουργό Εσωτερικών για την ονομαστική του εορτή. Η έλευση των φίλων του Θανάση Νάκου από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Ο εορτάζων παρέμεινε στο γραφείο του σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, προκειμένου να μιλήσει από κοντά με τους πολιτικούς του φίλους και να δεχθεί τις ευχές τους.

Χ.Μ

Μικρή η κρίση

Ερωτηθείς από τηλεοπτικά κανάλια χθες ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος για την κρίση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ότι είναι μικρή και μάλλον γρήγορα θα ξεπεραστεί. Ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικά τον τελευταίο καιρό, μάλλον γνωρίζει από κρίσεις και πόσο διαρκούν.

Μ.Μ

Το φλουρί…
Στη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Μουσκή έτυχε το φλουρί της χθεσινής κοπής της πίτας των εργαζομένων του Δήμου. Πολλοί είπαν ότι το γεγονός σηματοδοτεί καλύτερες μέρες για τα οικονομικά του Δήμου, κάτι που απομένει φυσικά να αποδειχθεί στην πορεία του χρόνου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τυχερή κέρδισε τρεις μέρες επιπλέον της κανονικής της αδείας…
Α.Τ.

Οι τεχνικές
υπηρεσίες

Επανέρχεται η ηρεμία στους κόλπους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, κάτι που θα φανεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αναταραχή που είχε προκληθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν ήταν ούτε από το γεγονός ότι ο Αλέκος Βούλγαρης είχε κρατήσει για λογαριασμό του τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ούτε ότι τώρα τις ανέλαβε ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο Γιάννης Στάμος. Είχε να κάνει με εσωτερικές ισορροπίες μέσα στην υπηρεσία, οι οποίες διαταράχθηκαν μετά την προ μηνών απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Και σε αυτό γνωρίζουν πολύ καλά οι νεοδημοκράτες – μέλη του Συμβουλίου ότι εκμαίευσαν μία απόφαση, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα αποτελούσε τη θρυαλλίδα για τις τριβές που θα ακολουθούσαν στο στελεχιακό δυναμικό της υπηρεσίας.
Επομένως όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα για την αναντιστοιχία δυναμικού και παραγόμενου αποτελέσματος που παρατηρήθηκε, από την «καρδιά» του Δήμου, το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία το διακρίνει εμπειρία, φιλοτιμία και εξαιρετικό ήθος.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου