ΤΟΠΙΚΑ

«Ελληνικό Πρωινό» σε δέκα ξενοδοχεία

ελληνικό-πρωινό-σε-δέκα-ξενοδοχεία-726345

Εδώ και τρία χρόνια το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να πιστοποιήσει το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» στα ξενοδοχεία – μέλη του ανά την Ελλάδα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με την προτροπή του Προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Δημ. Λεβέντη, Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή από την πρώτη κιόλας στιγμή και τόσο τα μέλη της Δ.Σ. της Ένωσης αλλά και κάποια από τα μέλη της Ένωσης ξεχωριστά, ασχολήθηκαν με την πιστοποίηση του ξενοδοχείου τους αναφορικά με το «Ελληνικό Πρωινό».

Σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε προχθές, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των δεκαπέντε πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού, καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι ήδη 117 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό», ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος δεκάδων ξενοδοχειακών μονάδων, ο φάκελος των οποίων τελεί υπό εξέταση.

Ανάμεσα στις Ενώσεις Ξενοδόχων, ήταν φυσικά και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ. Γεώργιος Ζαφείρης. Τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας που υιοθέτησαν το «Ελληνικό Πρωινό» και βραβεύθηκαν ήταν τα ακόλουθα: Domotel Xenia Volou στο Βόλο, Κεντρικόν στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, Αγλαϊδα στην Τσαγκαράδα, Της Έλλης στην Τσαγκαράδα, Κρίτσα στην Πορταριά, Φιλοξένια στην Πορταριά, Pelion Resort στην Πορταριά, Santikos Mansion στην Βυζίτσα, Amanita στην Τσαγκαράδα και Skiathos Palace στην Σκιάθο.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Τσακίρης, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, ενώ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας επεσήμανε ότι: «Παραμένει ο στόχος για συμμετοχή στο Ελληνικό Πρωινό 300 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2015».

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος. Ιωάννης Ρέτσος, ο Διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Δρακόπουλος και η υπεύθυνη Marketing του «Ελληνικού Πρωινού», κ. Ράνια Πηλίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου