ΤΟΠΙΚΑ

ΜΟΤΟΛΕΒ: Μήνυση για τις κορύνες

μοτολεβ-μήνυση-για-τις-κορύνες-851206

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την τοποθέτηση των κορυνών στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου κατέθεσαν χθες στον Εισαγγελέα Βόλου οι εκπρόσωποι των Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.). Σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα, στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών, ανέλυσαν τόσο τους λόγους για τους οποίους η τοποθέτηση κορυνών δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών, όσο και τα σημεία του ΚΟΚ, τα οποία κατά την άποψή τους παραβιάζονται από τις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Βόλου.
Οπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΛΕΒ, η τοποθέτηση κορυνών «είναι παράνομη και αξιόποινη, διότι ο ως άνω τρόπος διαχωρισμού των λωρίδων κυκλοφορίας απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ., ο οποίος σαφώς προβλέπει ότι σε οδούς όπως οι ανωτέρω, ο διαχωρισμός των λωρίδων κυκλοφορίας γίνεται με διαγραμμίσεις». Οπως τονίζουν, οι κορύνες αποτελούν πηγή κινδύνου, διότι «ο συννόμως κινούμενος οδηγός δεν μπορεί, έστω κι αν τηρεί τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. να αλλάξει λωρίδα ή να στρίψει με ασφάλεια», ενώ ειδικά οι δικυκλιστές «αφενός απειλούνται με πτώση και αφετέρου δεν έχουν την απαιτουμένη δυνατότητα εκτέλεσης αποφευκτικού ελιγμού σε περίπτωση που αυτός είναι αναγκαίος προς αποτροπή ατυχήματος».
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «η τοποθέτηση των ως άνω ράβδων συνιστά παράβαση των άρθρων 290 και 273 του Ποινικού Κώδικα (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, έκθεση σε κίνδυνο) ενώ, παραλλήλως, τιμωρείται κι από τον Κ.Ο.Κ. (τοποθέτηση παράνομης σήμανσης)».
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΛΕΒ αναφέρθηκαν στις επαφές που είχαν τόσο με το Δήμαρχο Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρη όσο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής για το ίδιο θέμα, λέγοντας ότι οι επισημάνσεις τους δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι συνολικά υπάρχει μία μειωτική αντιμετώπιση των οδηγών δικύκλων από τους επίσημους φορείς.
Για την υποστήριξη των απόψεών τους ως προς τους κινδύνους που δημιουργούνται από τις κορύνες για την ασφάλεια των οδηγών και ιδιαίτερα των δικυκλιστών, αναφέρθηκαν σε δύο πρόσφατα ατυχήματα που έγιναν στην οδό Κ. Καρτάλη με θύματα οδηγούς δικύκλου που δεν μπόρεσαν να κάνουν ελιγμό αποφυγής.
Τέλος παρουσίασαν σειρά εγγράφων και εντύπων που εκδόθηκαν από τη ΜΟΤΟΛΕΒ, με τα οποία ζητείται να υπάρξει σωστή αστυνόμευση στους δρόμους της πόλης, όχι απλώς εξορμήσεις εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά και μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, όπως είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης.
Οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΛΕΒ δήλωσαν ότι θα επιμείνουν στην προσπάθεια για την απομάκρυνση των κορυνών με προσφυγές σε όποια όργανα, εθνικού ή κοινοτικού χαρακτήρα, απαιτηθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου