ΤΟΠΙΚΑ

Υπάρχουν σκουλήκια…στο νερό του δικτύου

υπάρχουν-σκουλήκιαστο-νερό-του-δικτ-726375

«Παραλίγο να πιω σκουλήκια μαζί με το νερό που έβγαινε από την βρύση του σπιτιού μου», καταγγέλλει κάτοικος της Ανω Γατζέας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ζητώντας απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου για την ποιότητα του νερού. Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στους οποίους μεταφέρθηκε η καταγγελία, κάνουν λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς, που έχουν στόχο τη συκοφαντική δυσφήμιση, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα ακολουθήσουν το δρόμο της Δικαιοσύνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια τόσο η Άνω Γατζέα όσο και η Κάτω Γατζέα υδροδοτούνται από τις πηγές «Ανάβρας» και «Κρεμμύδα». Ο κάτοικος της Άνω Γατζέας που κατήγγειλε το περιστατικό, περιγράφει χαρακτηριστικά: «Εβαλα από την βρύση του σπιτιού μου νερό για να πιω και μέσα στο ποτήρι υπήρχε ένα σκουλήκι. Στην αρχή νόμιζα ότι υπήρχε κάποιο σκουπίδι μέσα στο ποτήρι, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσα ότι ήταν σκουλήκι περίπου 20 εκατοστά. Αναρωτιέμαι τι νερό πίνουμε τόσο καιρό και από πότε έχουν να καθαριστούν οι πηγές υδροδότησης. Χθες αναγκάστηκα να αγοράσω νερό για να πιω, αλλά και για να μαγειρέψω».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ύδρευσης του Νοτίου Πηλίου κ. Κώστας Λεγαντής επισημαίνει ότι η πηγή «Ανάβρας» μέσα στην άνοιξη έχει καθαριστεί από συνεργεία του Δήμου δύο φόρες, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκα για το γεγονός και θεωρώ ότι πρόκειται για ανυπόστατες καταγγελίες που σκοπό έχουν την συκοφαντική δυσφήμηση. Σε τέτοια περίπτωση αν χρειαστεί θα κινηθούμε δικαστικά. Η πηγή της «Ανάβρας», από την οποία υδροδοτείται η Ανω Γατζέα, έχει καθαριστεί το τελευταίο διάστημα δύο φορές. Μάλιστα ο δεύτερος καθαρισμός έγινε γιατί δεν επαρκούσε το νερό για την περιοχή και αναγκαστήκαμε να κάνουμε επέκταση δικτύου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου