ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ζήτησε 100 ευρώ για την κηδεία!

απιστευτο-ζήτησε-100-ευρώ-για-την-κηδεία-851206

Μάταια περίμεναν χθες στη μία μετά το μεσημέρι στο Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στο Κοιμητήριο του Κούκου, οι συγγενείς θανούσης συμπολίτισσας να πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Ο ιερέας, τηρώντας κατά γράμμα το ωράριό του, είχε φύγει από τις 12.30 και προκειμένου να επιστρέψει ή να στείλει αντικαταστάτη του απαίτησε την καταβολή 100 ευρώ συν των 35 που προβλέπονται από την εγκύκλιο της Μητρόπολης!
Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προβαίνει το γνωστό γραφείο τελετών «Κουτίνας», που είχε αναλάβει χθες την κηδεία της συμπολίτισσας Χρυσούλας Κοκκινίδη.
Πιο συγκεκριμένα το γραφείο τελετών του κ. Ιωάννη Κουτίνα είχε ενημερώσει χθες από τις 8.30 το πρωί το αρμόδιο γραφείο του Κοιμητηρίου ότι στη μία το μεσημέρι πρόκειται να γίνει η κηδεία. Στις 11.30 το πρωί οι άνθρωποι του γραφείου τελετών μετέφεραν τη σωρό της νεκρής και την εναπόθεσαν στην εκκλησία παρουσία μάλιστα του ιερέα του Αγίου Λαζάρου του Κοιμητηρίου.
Λίγο πριν τη μία άρχισαν να καταφθάνουν οι συγγενείς και φίλοι της θανούσης και όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η τελετή την προκαθορισμένη ώρα. Ωστόσο την ώρα που έπρεπε να ξεκινήσει η τελετή ο ιερέας ήταν άφαντος. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου, ο οποίος τηλεφώνησε στον ιερέα για να εισπράξει εμβρόντητος την απάντηση ότι «εγώ για να επιστρέψω εκτός ωραρίου πρέπει να πληρωθώ επιπλέον 100 ευρώ!». Μη μπορώντας να κάνει και διαφορετικά ο κ. Κουτίνας συμφώνησε, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος ιερέας να στείλει αντικαταστάτη του με την ρητή εντολή να μην ξεκινήσει η τελετή αν δεν λάβει τα 100 ευρώ, πράγμα το οποίο και έγινε. Εν τω μεταξύ ανάμεσα στους παριστάμενους επικρατούσε έντονος εκνευρισμός και οι άνθρωποι του γραφείου προσπαθούσαν να αιτιολογήσουν την κατάσταση. Τελικώς η τελετή έγινε, ο αντικαταστάτης ιερέας εισέπραξε τα 100 ευρώ, χωρίς να κόψει καμία απόδειξη, πλην όμως το γεγονός είχε ήδη διαρρεύσει τόσο προς τους αρμόδιους του Κοιμητηρίου, όσο και προς την Μητρόπολη, η οποία κατά πληροφορίες έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις προς τον ιερέα. Μάλιστα κάποιοι αρμόδιοι του Κοιμητηρίου άφησαν να εννοηθεί ότι σήμερα κιόλας θα καταθέσουν αναφορά.
Το απόγευμα ο ιερέας προφανώς μαθαίνοντας την έκταση που έλαβε το θέμα, επισκέφθηκε το γραφείο τελετών Κουτίνα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού ζήτησε συγνώμη, επέστρεψε τα χρήματα, δικαιολογούμενος ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του τον είχε φέρει σε άσχημη κατάσταση και τον οδήγησε σ΄ αυτή την ενέργεια.
Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Γιάννης Κουτίνας, γιατί εφόσον τα χρήματα επιστράφηκαν και ζητήθηκε συγνώμη από τον ιερέα, επιμένει στην καταγγελία του, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω σκοπό να βλάψω τον ιερέα, ωστόσο έπρεπε να ενημερώσω κατ΄ αρχήν για την ανάπαυση της ψυχής της θανούσης, δεύτερον για την ηθική ικανοποίηση των συγγενών της που εκνευρίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής και τρίτον για να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια του γραφείου μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου