ΤΟΠΙΚΑ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Συνελήφθη ο μεγαλέμπορος της Λάρισας

τμημα-διωξησ-ναρκωτικωνσυνελήφθη-ο-μ-851206

Μεγαλέμπορος ηρωίνης, ο οποίος διακινούσε μεγάλες ποσότητες σε Λάρισα και Βόλο, συνελήφθη προχθές το απόγευμα μετά από καλοστημένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, όταν προσπάθησε να πουλήσει ναρκωτικά σε αστυνομικό της εν λόγω υπηρεσίας.
Στην κατοχή του 40χρονου κατοίκου Λάρισας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 345,8 γραμμάρια ηρωίνης, που αντιστοιχούν σε 5.500 δόσεις των οποίων η αξία αγγίζει τα 110.000 ευρώ.
Ειδικότερα μετά από έρευνες αρκετών ημερών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν προχθές στις 4 το απόγευμα να κλείσουν το ραντεβού τον 40χρονο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία. Αστυνομικός παρουσιάσθηκε στο ραντεβού που είχε κλειστεί στην πόλη της Λάρισας ως υποψήφιος αγοραστής, προκειμένου να αγοράσει μία ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους 30,8 γρ. αντί του χρηματικού ποσού των εξακοσίων 600 ευρώ. Τη στιγμή της αγοραπωλησίας, αστυνομικοί που ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία και παρακολουθούσαν, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 40χρονο δράστη.
Στη συνέχεια, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, διενεργήθηκε νομότυπη κατ οίκον έρευνα σε δεύτερη οικία που κατείχε ο 40χρονος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και ανήκε στη θανούσα αδελφή του. Το σπίτι το χρησιμοποιούσε σύμφωνα με πληροφορίες για να κρύβει τις ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούσε.
Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασίες συνολικού μικτού βάρους 188 γρ., μία ποσότητα ηρωίνης σε γυάλινο βάζο καθαρού βάρους 127 γρ., τρεις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον και χάρτινες συσκευασίες συνολικού μικτού βάρους έξι γρ. και τέσσερα δισκία ναρκωτικών φαρμάκων. Οι αστυνομικοί εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέσαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία ζυγαριά κουζίνας και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης στην διακίνηση. Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο δράστης μετά τη σύλληψή του και την σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Μεγαλέμπορος
Ο 40χρονος, όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Κιος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κ. Γιάννης Τόλιας σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε, είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2006, καθώς είχε εκτίσει ποινή τεσσάρων ετών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά χρόνων, όμως αφού εξέτισε τα τέσσερα χρόνια, αποφυλακίστηκε.
Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε και πάλι το εμπόριο των ναρκωτικών. Όπως εκτιμάται, ο 40χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ίσως ο κυριότερος προμηθευτής ηρωίνης στους τοξικομανείς του Βόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα «βαποράκια» είχαν συλληφθεί από τις έρευνες είχε προκύψει ότι προμηθευόταν ηρωίνη από τον δράστη. Όπως αναφέρθηκε χθες, η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του εκτιμάται ότι ήταν η τελευταία παρτίδα μεγάλης ποσότητας που είχε προλάβει να διαθέσει.

Μήνυμα της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου
«Μια ευθεία πραγματικότητας σ ένα κύκλο αυτογνωσίας». Οι φίλοι μου, μου είπαν: Δοκίμασε! Αυτό, θα σε ανεβάσει ψηλά. Αυτό θα σε φτάσει στ αστέρια. Ξέχασαν να μου πουν, πόσο ψηλά θα με ανεβάσει. Ξέχασαν να μου πουν, πως όταν πέσω απ τα ψηλά, πόσο χαμηλά θα φτάσω. Εκεί που η αξιοπρέπεια μηδενίζεται. Εκεί που το ανθρώπινο σώμα γίνεται τίποτα. Εκεί που το μυαλό αλλοιώνεται, ο νους μπερδεύεται, η φαντασία καρβουνιάζει και τ όραμα χάνεται. Εκεί που η συνείδηση κι η λογική γίνονται μονόδρομος, ένας μονόδρομος για παντοτινή αναζήτηση, ένας μονόδρομος για την τελική ευθεία, την ευθεία χωρίς γυρισμό, στο ζενίθ της προσωρινής ευχαρίστησης μα στο ναδίρ της παντοτινής απαξίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου