ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: «Φρένο» στην εργολαβία- σκούπα

περιφερειακοσφρένο-στην-εργολαβί-851206

Οι εργασίες της εργολαβίας – σκούπα στον περιφερειακό Βόλου σταμάτησαν. Αιτία τα ανασφάλιστα και χωρίς άδεια κυκλοφορίας μηχανήματα που χρησιμοποιούσε η ανάδοχος εταιρία ΝΤΙ.ΕΣ.

Το σωματείο χειριστών μηχανημάτων στη Μαγνησία, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε χθες το πρωί ότι τρία μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας, τα οποία εργάζονταν στον Περιφερειακό, βρίσκονταν στον «αέρα». Το ίδιο και η ασφάλεια των χειριστών, οι οποίοι δούλευαν σε αυτά…
Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, οι οποίοι βεβαίωσαν τις παραβάσεις. Τα μηχανήματα –ένας οδοστρωτήρας, ένας φορτωτής και μία τσάπα- ακινητοποιούνται έως ότου η εταιρία προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες για τη λειτουργία τους.
Και ενώ το έργο σταματά για ένα τουλάχιστον δεκαήμερο με ευθύνη της εταιρίας, ο υπεύθυνος του έργου επέλεξε την επίθεση και προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες για την νέα καθυστέρηση στις εργασίες.
«Οι εργασίες θα σταματήσουν, αλλά σε περίπτωση πλημμύρας ας αναλάβουν άλλοι τις ευθύνες», φέρεται να είπε στους εκπροσώπους του σωματείου χειριστών, οι οποίοι τον κάλεσαν να τηρήσει όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά και η σύμβαση που έχει υπογράψει για την εργολαβία.
Το απόγευμα ο υπεύθυνος του έργου οδήγησε τους εργαζόμενους σε άδεια έως ότου εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας των μηχανημάτων, η ασφάλισή τους και το δελτίο καταλληλότητας.
Επρόκειτο για τον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποίησε το σωματείο χειριστών στο έργο που εκτελεί η ΝΤΙ.ΕΣ. για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού, όπως ενημέρωνε χθες ο πρόεδρος του σωματείου Μπ. Τσαμπάζης.
Στην έναρξη του έργου οι εκπρόσωποι των χειριστών είχαν επιστήσει την προσοχή της εταιρίας για τις παραλείψεις και είχαν προειδοποιήσει για τις ενέργειες που θα ακολουθούσαν. Καμία, όμως, διαφοροποίηση από την αρχικό έλεγχο δεν διαπίστωσαν χθες το πρωί, επισκεπτόμενοι εκ νέου το έργο.
Η Τροχαία βεβαίωσε τις παραβάσεις για έλλειψη άδειας ενός εκ των τριών χειριστών, για μη κατοχή άδειας κυκλοφορίας και κίτρινης πινακίδας των μηχανημάτων σε δημόσια έργα, καθώς και για τη μη ασφάλιση των μηχανημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «προειδοποίησε» με απόλυση του χειριστή, ο οποίος δεν κατείχε άδεια, εάν τον ανάγκαζαν να κατεβεί από το μηχάνημα και να σταματήσουν οι εργασίες.
Το απόγευμα ο υπεύθυνος του έργου έδωσε άδεια στους χειριστές, μέχρις ότου εκδοθούν τα απαιτούμενα έγγραφα.
Ο κ. Τσαμπάζης δήλωνε την αντίθεση του σωματείου στην ενέργεια της εταιρίας να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε άδεια. «Αυτό συμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ευθύνη της εταιρίας», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του σωματείου, θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα του θέματος, μετέφερε πληροφορίες για ατύχημα πριν δύο ημέρες σε έργο που κατασκευάζεται στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, με την εμπλοκή φορτωτή της εταιρίας ΝΤΙ.ΕΣ., που εργάζονταν χωρίς άδεια κυκλοφορίας και ασφάλιση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου