ΤΟΠΙΚΑ

Ιππασία – ποδήλατο- βάδην στο Πήλιο

ιππασία-ποδήλατο-βάδην-στο-πήλιο-726665

Από απόλυτη επιτυχία στέφονται οι δραστηριότητες που ξεκίνησε το Ελληνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας και θα συνεχιστούν μέχρι τις 16 Ιουνίου, με σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο, με έμφαση στον Αγροτουρισμό.

Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σε συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών (ΙΦΟΜ) το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βόλου πραγματοποιεί αυτό το δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων με στόχο την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση του πρώτου μονοπατιού στην ελληνική επικράτεια για το τρίαθλο (ιππασία- ποδήλατο- βάδην) το οποίο βρίσκεται στο Πήλιο.

Ηδη όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στο Βόλο Γιώργος Μαλαμάκης, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του συγκεκριμένου μονοπατιού, όπως προβλέπεται από το Νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από Ομάδα Ιταλών εμπειρογνωμόνων, ενώ το πακέτο των δράσεων και πρωτοβουλιών έχει γίνει γνωστό τόσο στην Πολιτεία από τους επιχειρηματίες του Τουρισμού η συγκεκριμένη δράση, η οποία περιλαμβάνεται και σε τουριστικά πακέτα ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου.

Η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και την Τρίτη αφορούσε στη δοκιμή του 1ου μονοπατιού (30 χιλιόμετρα διαδρομή) από Καλά Νερά – Βυζίτσα – Μηλιές – Παναγιώτικο, ενώ η δεύτερη εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στην περιοχή της Μπούφας απευθύνονταν σε μικρά παιδιά με τους συνοδούς τους που έκαναν την «πρώτη τους γνωριμία» με τα άλογα και ανέβηκαν για πρώτη φορά σε αυτά.

Η ομάδα δοκιμής της διαδρομής με άλογα απαρτίζονταν από τους Apina Pinzi που έχει την ευθύνη της αξιολόγησης διαδρομής, τον Maurizzio Azzola, Διευθυντή Δομικής, τον Renzo Tomi, Αξιολογητή εδαφικής καταλληλότητας, πέντε τεχνικούς ENGEA (Ιταλοί και Έλληνες), ειδικοί στο B,L,S, τοπογραφία, πρώτες βοήθειες, κτηνιατρίας, αξιολόγησης παραδοσιακής γαστρονομικής κουζίνας και αξιολόγησης ασφάλειας.

Ο κ. Maurizzio Azzola,, Διευθυντής Δοκιμής δήλωσε μετά την διαδρομή «Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί διατρέχει παλιά μονοπάτια και καλντερίμια διά μέσω πλούσιας φύσης με φανταστική θέα. Νομίζω ότι η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικές διότι συνδυάζει τις διαδρομές με το άλογο με τη θάλασσα και την παραδοσιακή κουζίνα. Η διαδρομή έχει ορισμένες εδαφικές δυσκολίες που όμως ξεπερνιούνται χάρη στον ιδιόμορφο βηματισμό της τοπικής ράτσας αλόγου (πλαγιοτροχασμός) που επιτρέπει στον τουρίστα να κάνει μεγάλες διαδρομές με γρήγορο ρυθμό και ξεκούραστα.

Παιδί και άλογο

Στο πλαίσιο εξάλλου της δεύτερης εκδήλωσης που έγινε την Τετάρτη στην περιοχή της Μπούφας απευθύνονταν σε μικρά παιδιά με τους συνοδούς τους που έκαναν την «πρώτη τους γνωριμία» με τα άλογα και ανέβηκαν για πρώτη φορά σε αυτά, ο Διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Biocademy On Line που συνόδευε την Ιταλική αποστολή κ. Paolo Conte δήλωσε ότι: «Η σχέση που αναπτύσσει μεταξύ των παιδιών και του αλόγου δεν έχει δομηθεί στη λογική των τεχνικών της πρώτης γνωριμίας και ακολούθως ίππευσης, αλλά είναι μία σχέση που βασίζεται στα μικρά τρυφερά αγγίγματα επικοινωνίας με τα οποία το παιδί πλησιάζει το άλογο και νικά το φόβο του.

Είναι μία σχέση τρυφερότητας και φιλίας που κάθε παιδί έχει στη φύση του και αποτελεί την αρχή μας μακρόχρονης φιλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου