ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εξελίξεις
Δυσαρέσκεια εκφράζουν στη Χαριλάου Τρικούπη για την κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό του κόμματος τοπικά. Το κλίμα μετέφεραν στον νομάρχη Μαγνησίας, ο οποίος παρότι στη Βιέννη, είχε διαρκείς επικοινωνίες με το Βόλο και την Αθήνα. Σύντομα, όπως έλεγαν από τα κεντρικά, επίκεινται εξελίξεις.
Β.Σ.

Καπετανάτα
Την ίδια στιγμή ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας δήλωνε μιλώντας σε συνεργάτες του ιδιαίτερη πικρία για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι τώρα καταγγέλλαμε τα «καπετανάτα» της προηγούμενης νομαρχιακής αρχής και τώρα θα δεχθούμε καπετανάτα στη Νομαρχία, διερωτώνταν.
Β.Σ.

Αλλα λόγια
Στην έκτακτη συνεδρίαση της 13μελούς Σ.Ε της ΝΟΕΣ χθες το βράδυ έδωσαν το παρών όλοι, εκτός του κ.Κοχύλη που είναι από τη Σκόπελο και του κ. Δάγρε από τον Πτελεό.
Μέχρι τις 10 το βράδυ… τα μέλη του προσυνεδριακού οργάνου προβληματίζονταν για το ύφος που θα είχε η ανακοίνωση και εάν θα πρέπει εν τέλει να βγει κάτι. Αρκετοί ήταν αυτοί που έβαλλαν κατά του Νομάρχη, όμως δημοσίως δεν ήθελαν να βγει ανακοίνωση που να είναι “επιθετική” όσον αφορά στην αποπομπή Γ. Φώτη. Εισηγούνταν να περιοριστεί στα περί προσλήψεων γενικώς. Τελικά ανακοινώθηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης. Και ότι δεν επιθυμείται “εσωκομματική αναμέτρηση”. Όπως λένε “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” ή καλύτερα “ήταν σκληροί και τους έλεγαν… βιτάμ…”. Εν κατακλείδι θα μπορούσαν να μην πούνε και τίποτα. Για το θέμα πάντως οι πληροφορίες του “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ” λένε ότι ενημερώθηκε και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. Αναμένονται πρωτοβουλίες.
Β.Κ

Οι διαρροές
Ο Συντονιστής της ΝΟΕΣ Γιώργος Φώτης κάρφωσε χθες ευθέως συναδέλφους του, νομαρχιακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι τις προηγούμενες μέρες διέρρεαν μέσω κύκλων διάφορα για να τον εξωθήσουν σε ανοιχτή κόντρα με το Νομάρχη. Οπότε βγήκε χθες και επισήμως και μίλησε περί “μυστικών συμφωνιών”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αντιδράσεις του δεν πηγάζουν από το ότι ήθελε να προστατεύσει τα πράσινα παιδιά. Και έγινε του “κουτρούλη ο γάμος…”
Β.Κ

Κάρφωμα
Ο κ. Φώτης ούτε λίγο ούτε πολύ χθες υποστήριξε ότι οι προσλήψεις γαλάζιων παιδιών στη Νομαρχία είχαν γίνει βούκινο. “Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι” όπως λέει και ο λαός. Επικαλέστηκε μάλιστα γραμματέα του Νομάρχη (άρρενα) που έλεγε στους διαδρόμους, παραλαμβάνοντας τις αιτήσεις, ότι “πρόκειται για παιδιά που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του κ. Νάκου. ”Κάρφωμα εκ των έσω…”.
Β.Κ

Το παρέβλεψαν
Αυτό μάλλον δεν το είχαν αντιληφθεί οι αντινομάρχες κ.κ Μεργιαλής, Ξηρακιάς και Οικονόμου, που χθες βγήκαν δημοσίως για να στηρίξουν το Νομάρχη, λέγοντας ότι οι προσλήψεις έγιναν νόμιμα και δεν υπήρχε καμία συναλλαγή. Νόμιμες βέβαια λέει ότι είναι και ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνο που προχωράει και πιο πέρα, υποστηρίζοντας ότι “ ήταν προσυμφωνημένες”.
Β.Κ

Εκτιμήσεις
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι η απόφαση του Νομάρχη να αποπέμψει τον κ. Φώτη ήταν βιαστική και εν θερμώ.” Έπρεπε να κληθεί πρώτα να συζητήσουν μεταξύ τους και μετά να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις” έλεγαν χθες ανεπισήμως. Τώρα η πλειοψηφία βρέθηκε προ τετελεσμένου και ακόμη και εάν διαφωνεί κανείς, πού καιρός για επαναστάσεις… Ο πέλεκυς… δεν αργεί… Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστοι μέχρι χθες το βράδυ απαντούσαν στα κινητά τους. Τι να πουν…
Β.Κ

Αδειασμα
Το “άδειασμα” που επιφύλαξε ο Δημ. Μεργιαλής στον πολιτικό του φίλο Γιώργο Φώτη ξάφνιασε αρκετούς. Άλλοι πάλι έλεγαν ότι δεν ήταν δυνατό να πάει κόντρα στο Νομάρχη, ανοίγοντας άλλο μέτωπο στην ομάδα πλειοψηφίας.
Χθες πάντως ο αντινομάρχης κράτησε αποστάσεις και από τα όσα υποστήριξε ο πρώην Νομάρχης Πάνος Σκοτινιώτης, όταν τόνισε πως τέτοιες προσλήψεις γίνονταν πάντα στη ΝΑΜ και με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Σκοτινιώτης άλλη άποψη εξέφρασε για το θέμα. “Το άδειασμα του αδειάσματος” γίνεται τις τελευταίες ημέρες.
Β.Κ

Κρατάει καιρό
Η κόντρα μεταξύ κόμματος και Νομάρχη υποβόσκει εδώ και αρκετό καιρό και εκδηλώθηκε για πρώτη φορά επίσημα μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές.
Η Ν.Ε είχε καταλογίσει ευθύνες στο Νομάρχη για τη μείωση των εκλογικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία κατά 7%, ενώ αργότερα το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών διευρύνθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες, από τη στιγμή που ο κ. Απόστολος Παπατόλιας είχε ταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η Ν.Ε σύσσωμη με το Γιώργο Παπανδρέου.

Βέλη
σε όλους
Μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό τσουνάμι… να ’σου χθες και ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην δήμαρχος Βόλου Δημ. Πιτσιώρης. Επεφύλαξε όπως πάντα μία “καλή κουβέντα“ για όλους… Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι “εξέλεξε” τη Ροδούλα (ποιοι από τους 22.000 ψήφους, αλήθεια, του ανήκουν;), ξαναθυμήθηκε ότι οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης επί Μήτρου δεν έκαναν προσφυγή κατά της σύμβασης Τσαλαπάτα και άφησε το Νομάρχη για το τέλος.” Αναδείχθηκε από την καραμπόλα Πρίντζου – Κοκκίνη εκεί που είναι. Να καταλάβει ότι δεν κέρδισε ο ίδιος και γι’ αυτό κρίνεται καθημερινά. Πρέπει να κερδίσει με σοβαρότητα και λιγότερη έκθεση στην “πασοκική του προέλευση”. Άντε μετά αυτό το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει κεφάλι…
Β.Κ

Συντονισμένοι
στην “T.V”
Πάντως από ό,τι κατάλαβα, όλοι χθες το μεσημέρι ήταν συντονισμένοι στο Σωτήρη Πολύζο και την ΤRT, διότι αντέδρασαν άμεσα στα όσα διαδραματίζονταν στο ΠΑΣΟΚ και έκαναν παρά ταύτα τηλεφωνικές παρεμβάσεις.
Άλλο που δεν ήθελε ο Σωτήρης -όπως και κάθε δημοσιογράφος στη θέση του θα έκανε- και μας κράτησε μέχρι τέλους “καρφωμένους” στην τηλεόραση.
Στη Νομαρχία πάντως, όπως μαθαίνω, ήταν απόντες στις 2.30 ορισμένοι συντονισμένοι στην T.V. Μάντεψαν προφανώς τι θα συμβεί και περίμεναν με αγωνία.
Β.Κ

Μαμούνι…
Τον ερέθισαν, τον προκάλεσαν χθες το πρωί πολλοί συνάδελφοι-δημοσιογράφοι από τα ραδιόφωνα, αλλά ο Αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής αποδείχθηκε… μαμούνι, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.
Τσάμπα τα έχει τόσα χρόνια τα ένσημα στην καθετή ο Μήτσος;
Α.Τ

Πιο προσεκτικοί
Οταν είσαι ευάλωτος και στενό συγγενικό σου πρόσωπο έχει προσληφθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εσύ επικρίνεις, τότε καλύτερα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί…
Α.Τ

Παραλληλισμοί
Η ενότης που δεν είναι πολλαπλότης, είναι τυραννία, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτοί όμως ήταν εκείνοι που «ανακάλυψαν» και την ενός ανδρός Αρχή…
Παραλληλισμοί και σημειολογικές νύξεις με τα επισυμβαίνοντα στην τοπική επικαιρότητα είναι παντελώς τυχαίες…
Α.Τ

Αγρότες
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν σήμερα αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής του Βελεστίνου για κινητοποιήσεις του 2004. Όπως πληροφορούμαστε, ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης. Παραμένουν τα αγροτοδικεία.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου