ΤΟΠΙΚΑ

Ανεργοι ζητούν απασχόληση μέσω ευέλικτων προγραμμάτων

ανεργοι-ζητούν-απασχόληση-μέσω-ευέλι-726711

Το ενδιαφέρον πολλών ανέργων έχει προσελκύσει το πρόγραμμα υποστήριξης ανέργων, στο οποίο συμμετέχει η Μητρόπολη Δημητριάδος, γεγονός που μεταφράζεται ήδη σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής. Για την πληρέστερη μάλιστα ενημέρωση των ενδιαφερομένων, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή. Στην ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος από την MSc Κοινωνιολόγο Καλλιόπη Γεροστέργιου και την Οικονομολόγο Ευαγγελία Μαντζάνη, ενώ θα δοθούν παράλληλα απαντήσεις στις απορίες των ενδιαφερομένων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνιολόγος Ελένη Μπάρδα, υποψήφια Διδάκτωρ, επεσήμανε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από δεκάδες ανέργους, οι οποίοι προσέρχονται σε καθημερινή βάση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, προκειμένου να ενημερωθούν και να συμπληρώσουν τα έντυπα των αιτήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών διότι είναι ευέλικτο και δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία της συμμετοχής σε συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, χωρίς να επιβαρύνονται καθόλου οικονομικά.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 14η Ιουνίου, ενώ όπως αναφέρει η κ. Μπάρδα «ουσιαστικός σκοπός είναι η δημιουργία δεσμών μεταξύ των ατόμων ώστε να έχουν ένα όφελος. Το όφελος θα προκύπτει, προσθέτει η ίδια, από την συνεργασία τους ουσιαστικά, η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία για εργασία και παραγωγή έργου».

Η Πράξη «Ακαστος» προβλέπει τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη μελέτη και εφαρμογή μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης για 80 άνεργους που ζουν στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απασχόληση μέσω της σύστασης τριών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού Σκοπού.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ακαστος συμμετέχουν: η Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, η ΜΚΟ Πήλιον Ορος, η ΜΚΟ Κυψέλη Μελισσατίκων, το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε και η ΜΚΟ ΠΟΦΕΚΟ που είναι ο φορέας – συντονιστής του έργου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου